Re: Senet ve Kefil İlişkisi
Alıntı:
blumex rumuzlu üyeden alıntı
Arbayı alan zaten kefilin arkadasıydı.Kefilimde ondan o günkü borc değerinde toplu bir senet aldı.Kefilin kendi cebinden para çıkartarak borcu ödediği yok.Ancak arkadas oldukları için kendinden para yatıyor ve gidiyor ondan alıyor.yada önce ondan alıyor sonra gidip yatırıyor.yani bankaya parayı yatıran kefilim.ama dediğim gibi kendi cebinden çıkartıpta ödemiyor.ortada mağduriyeti söz konusu değil.Bu 8 aydır böyle devam ediyor.bana hiç bir zaman borc ödenmiyor,ben ödüyorum demedi.
Yanlız şu var arabayı satarken işlem masrafını 1250 ytl yi kendisi ödedi.bir müddet sonra durumunun bozuk olduğunu söyleyerek benden bu parayı istedi.bende kendisine en kısa zamanda ayarlayıp ödeyeceğimi şu an müsait olmadığımı söyledim.Bu da kefilimde yani buna kızarak bankadan ödeneerek aldığı elinde olan senetleri avukatı yoluyla icraya vermiş.kaldıkı kefilimle aramda o 1250 ytl ye dair imzalanmış bir senet yok.ama o 1250 ytl karşılığında 6000 ytl lik 7 senedimi icraya vermiş.bilmem anlatabildimmi,
Ben bu borca itiraz etmeyi düşünüyorum.Araya bayram süresi girdiği için 7 günlük itiraz yada mal beyanı sürem şu an için işlemiyor.
itiraz etsem nasıl olur.eğer borca itiraz edersem mal beyanında da bulunmam gerekir mi.
Arkadaşlar mrb; yukarıda olayı kısaca okumuşsunuzdur.Ben bu borca itiraz ettim ve aracı devrettiğim kişi ile konuştum.olayın özü şöyle.Şimdi ben bir kredi çektim.ihtiyac kredisi.kefilde var tabi.onunla gidip araba aldık.kefilimlr gidipte aldık.neyse ben 8 ay bil fiil ödedim.sonra baktım olmuyor .sıkılıyorum.arabayı satıp borcu devredelim dedik.yani 1 taksidide ödeyememiştim.kefil ile konuştuk.bana birini buldu .arabayı ona verelim.o senin kalan senetleri ödeyecek dedi.ben adamı tanımıyorum,dedim.ya ödemezse.bana 8000 ytl lik bir senet gösterdi.elinden senet aldım.ödemezse devreye sokarız dedi.neyse bende kefile güvendiğim için.arabayı adama devrettim.bu arada devir işlemleri esnasında 800-900 ytl civarı işlem masraflarını kefilim ödedi.taksitler gecikse bile ödeniyordu.Hatta birkaç sefer beni bankadan aradılar taksidiniz gecikmede ödeyin diye.bende kefili arayıp.arabayı alan adam borcu ödememiş diye söyledim.o da tamam ben konuşurum.öder diye bana cevap verdi.sonra işte gecen ay bir baktım.beni icraya vermiş.güya ben 6 adet bankaya olan senedimi ödememişim.kendisi ödemiş.bende borca itiraz ettim.böyle bir borcum yoktur diye.tabi ben o ana kadar aracı alan adamla hiç konuşmadım.çünkü iyi kötü taksitler ödeniyordu.ben bu senetlere itiraz edince.beni bu sefer mahkemeye vermeye kalktılar.bende aracı alan adama ulaştım.kardeşim bu taksitleri senmi ödüyosun dedim.yok dedi.ben aracı peşin para satın aldım dedi.yani benim kefil aracı o adama devrettirdi.ve elinden aldığı 8000 ytl lik senedi ertesi gün.adana iade edip adamdan 8650 ytl nakit para almış.ve kalan taksitleride kendisi ödüyormuş.benim bundan haberim yok tabi..yani o esnada 8650 ytl yi almış olsaydım.bankaya nakit ödeme yapacaktım ve faiz düşmesiyle beraber 8150 ytl ye borcum kapanmış olacaktı.
şimdide kalkmış.bu adamın borclarını ben ödedim diye beni icraya vermiş.elimde herhangi bir belge yok.yanlız aracı alan adam mahkemede ben doğruyu söylerim diyor.senin aracını aldım.ertesi gün 8650 ytl H....Bey e verdim derim diyor.
olay böyle işte..ne yapabilirim .bana yardımcı olun lütfen.
Re: Senet ve Kefil İlişkisi
menfi tespit davası açmam gerekir mi açsam sonucu nasıl olabilir.eğer haklı çıkarsam.karşılığında ben yapabilirim.nasıl dava açabilirim.