Re: Birlikte edinilen mallar
Alıntı:
suzanna81 rumuzlu üyeden alıntı
eşim işyerinin yardımlaşma sandığındaki parada benim hakkım olmadığını söylüyor benimle evlenmeden yaklasık bır sene önce baslayan bır bırıkımdı bu konut edindirme fonu gibi her ay maaşından kesiliyordu 15 senenin sonunda o kesıntı karsılıgı ev vereceklerdi bır ev almadan o bırıkımı cekme hakkı yoktu eşim emlakcıyla anlasarak yani ev almıs gıbı yaparak o parayı cekmiş usulüne uydurarak aslında ev falan almadan sırf parayı çekebilmek için yani bi anlamda konut edindirme fonunuda kandırmıs duruma düşmüyormu bu parada benim hakkım varmıydı
iyice karıştı.. bakalım sonu neye varacak.. diyelimki eşiniz o yardım sandığından parayı ev alma maksatı ile çekti. sandık tüzüklerinde bu yardımların istismarını önleyecek özel maddeler vardır. bir üye ev almak amacı ile verilen bir parayı başka amaçla kullanamaz. ev aldığını / alacağını ispatla yükümlüdür. sandıkta bu beyanla hareket ederek bu parayı öder. hangi sandık sadece "ben ev alıyorum" sözlü yada yazılı beyanına istinaden o kadar meblağı üyesine bir kalemde verir. eğer eşiniz bu parayı ev alıyorum diyerek istemişse o sandık yönetimine ya tapu, ya sözleşme türü bir şey sunmuş olmalı.. o halde bu da evlilik birliği içinde edinilmiş mal anlamı taşır.. eğer böyle bribeyan varsa mal olsun yada olmasın o malda hakkınız / katkınız var demektir..
Alıntı:
dardayım rumuzlu üyeden alıntı
iyice karıştı.. bakalım sonu neye varacak.. diyelimki eşiniz o yardım sandığından parayı ev alma maksatı ile çekti. sandık tüzüklerinde bu yardımların istismarını önleyecek özel maddeler vardır. bir üye ev almak amacı ile verilen bir parayı başka amaçla kullanamaz. ev aldığını / alacağını ispatla yükümlüdür. sandıkta bu beyanla hareket ederek bu parayı öder. hangi sandık sadece "ben ev alıyorum" sözlü yada yazılı beyanına istinaden o kadar meblağı üyesine bir kalemde verir. eğer eşiniz bu parayı ev alıyorum diyerek istemişse o sandık yönetimine ya tapu, ya sözleşme türü bir şey sunmuş olmalı.. o halde bu da evlilik birliği içinde edinilmiş mal anlamı taşır.. eğer böyle bribeyan varsa mal olsun yada olmasın o malda hakkınız / katkınız var demektir..
zaten tamamen bır düzmece yani kılıfına uydurarak cekılmiş bu para yani bir emlakçıyla anlaşıp kendını ev almış gibi göstererek bi şekilde kuruma ev aldığını beyan etmiş
ama ortada alınan ev falan yok
Alıntı:
suzanna81 rumuzlu üyeden alıntı
zaten tamamen bır düzmece yani kılıfına uydurarak cekılmiş bu para yani bir emlakçıyla anlaşıp kendını ev almış gibi göstererek bi şekilde kuruma ev aldığını beyan etmiş
ama ortada alınan ev falan yok
öylede olsa resmi olarak bir alım satım işlemi gerçekleşmiş olmalı.. yanlış bilmiyorsam yine şu hususu göz önünde bulundurmak lazım.. 01.01.2002 den sonra alındı ise ve sonra satılmışsa, eşin bundan haberi yoksa muvazzalı satışanlamı taşır.. diyelimki sandıktan bu parayı alabilmek için ev satın almış gibi gösterdi.. sonrada satmış gibi yaptı.. dahada suçlu duruma düşer.. eşten mal kaçırdığı için.. ama dediğim gibi bunların ispatı şart..