Kusura bakmayın.
Kafam allak bullak.
Açıköğretim bürosundan Askerlik şubesine git gel yapmaktan değil imla kurallarını, trafik kurallarını bile düşünecek hal kalmadı. :(
Anlayışınıza sığınıyor ve bir cevap bekliyorum. :(
Printable View
Kusura bakmayın.
Kafam allak bullak.
Açıköğretim bürosundan Askerlik şubesine git gel yapmaktan değil imla kurallarını, trafik kurallarını bile düşünecek hal kalmadı. :(
Anlayışınıza sığınıyor ve bir cevap bekliyorum. :(
selam:kardeşimle ilgili bir sorum var
1981 doğumlu aof dört yıllık bölümde 2.sınıfta iki defa kaldı şimdi dördüncü sınıfta 2 dersten kaldı 7.yılını doldurmuş oldu.askerlik şubesine telefonla sorduk kaçak durumunda olduğunu öğrendik.biz bu yılıda kaçak geçirip diplomasını aldıktan sonra 5 ay askerlik yapar diye düşünmüştük. tekrar aradık fakülte diplomasınıda getirse 15 ay askerlik yapacağını söylediler.bu konu hakkında bilgi verirsen çok sevinirim teşekürler.
Walla benim soruya cevap alamadım ama seninkine cevap vereyim
arkadaşım ben askerlik şubesine gittim bana üç seçenek sundular
ya okulu bırakırsın tecil yaparız...
Ya okulu dondurursun askere alırız...
Ya da burdan çıkıp gidersin ne biz seni gördük ne de sen buraya geldin...
Yani üçüncü seçenek kaç...
Ben de sordum peki ben kaçtım ve okulu bitirdim ne olacak?
Ordaki görevli bana eğer okulu bitirip gelirsen yedek subaylık işlemlerini yaparız durumun düzeltiriz dedi... Bu da demek oluyor ki bir şekilde okulu bitirirsen yakalanmadan diplomanı alırsan kısa dönemden faydalanabilirsin... ama diplomayı almadan yakalanırsan 15 ay yaylalar yaylalar...
Bir şey daha ekleyeyim.
Herşey bağlı bulunduğun askerlik şubesinin insiyatifinde...
Hepsi kendi kafalarına değişik uygulamalar yapıyorlar... bu da çok büyük bir tezat ama askeriyede de mantık yok derler...
Arkadaşlar bende İşletme 2. sınıf ögrencisiyim ve matematik dersinden dolayı 3. sınıfa geçemedim..2 senedirde aynı sınıfta tekrar ediyorum ve sansım bitmiş..
Aöf bürosundan bana EK-c2 belgesi verdiler askeriyeye iletmem için acaba onun içersinde ne yazıyo ben şubeye gittigimde apar topar alırlarmı beni askere..??
Ben öğrenciliğimin devam etmesini istiyorum bu onların umrunda olurmu..
Bana bi secenek sunabilcek biri varsa cevaplarsa iletimi sevinirim..
TEŞEKKÜRLER
Arkadaşım ben o ek c2 ile gittim adamların bana dediği o belge bizi ilgilendirmez... Sen balık gibi düştün oltaya...
Bana resmen buradan çık git biz seni görmedik sen bizi görmedin dediler... ama bir yerde yakalanırsan direk askere alırız dediler... Anlayacağın askerlik şubesini önce telefonla ara ya da bir tanıdığınla gönder o belgeyi bazı şubeler kabul ediyor bazıları etmiyor... ama sakın sen gitme apar topar da alabilirler...
Arkadaşlar bir sorum olucak bi arkadaşım var mesleki açık öğretim lisesinde öğrenim görmekte bilindiği gibi açık lisede 12 donem dolunca erteletilemiyor ama arkadaş 11 donemdeydi ve askerliği 2 gün once tecil ettirdi o tecil 1 yılmı sürüyor yoksa yarı donemmi bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim teşekkürler şimdiden:)