Re: Olağanüstü genel kurul kararını iptal
Alıntı:
iskenderc rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Ferda Aydın,
Merhaba
Bir an blok yöneticisinin dava açtığını düşünelim. Dilekçede davalı olarak kimlerin adlarını yazacak? Kanuna göre yöneticilerin adlarını yazmak zorunda, ama kendiside yönetici. Hem davacı hem davalı olacak. Bu mümkün değil. Ama aynı davayı başka bir kat maliki açarsa bu durumda yönetici yerinde kalabilir, davada yürümüş olur ama bence bu da sakıncalı. Dava görülürken davalılar yöneticinin muhalefet şerhi koyduğunu ortaya koyacak ve iş karışacak ve hakimin nezdinde izahı zor bir durum ortaya çıkacak. Hatta Yargıtay safhasında durumun izahı daha da zor olabilir. Bu yöndeki Yagıtay kararlarına da bakmak lazım. Dava açılması düşünülüyorsa ve davanın safahatini zora sokmamak için istifa en tutarlı yol gibi gözüküyor. İyiniyet beyanı açısından da en mantıklısı bu, yoksa davadan vazgeçmek lazım.
Saygılar
Peki bu konuda dayandığınız bir KMK maddesi var mı?
Re: Olağanüstü Genel Kurulu Karar İptali
Diyelim ki toplantıyı bir blok'un yöneticisi açtı.Husumet olarak diğer blok yöneticilerini gösterdi.Kararda olumlu oy kullanan tüm kat maliklerini husumet sıfatıyla davaya dahil edecek mi? Toplantıda 60 kişi olumlu oy kullansa posta gideri bile 300 YTL'yi geçiyor.:)
Sonradan olumlu oy kullananları davaya dahil etmek mümkün mü?
Re: Olağanüstü Genel Kurulu Karar İptali
Merhaba,
Bu başlıkta yazdığım yazılarda ileri sürdüğüm görüşlerin yasal dayanaklarını da açıkladım. Referans kitap adı verdim. İlaveten aşağıdaki referansı veriyorum.
Yargıtay 5. Hukuk Dairesi, 28.1.1974, Esas 1974/290, Karar 1974/380, Özet: Yönetici, kat malikleri kurulu kararının iptalini isteyemez.
Sanırım yeterince açık.