kaza aninda fotograf cekilmemis ve tanikdan baska bisey yok.rusvet iddasinda bulunma,sadece itiraz dilekcesi yaz.arkadaslarda soyledi isin zor cunku ispat yok.ama rapor dogrultusunda sen haksizsin.yani gerekcede kusurlu gorunuyosun.ispat sart
Printable View
kaza aninda fotograf cekilmemis ve tanikdan baska bisey yok.rusvet iddasinda bulunma,sadece itiraz dilekcesi yaz.arkadaslarda soyledi isin zor cunku ispat yok.ama rapor dogrultusunda sen haksizsin.yani gerekcede kusurlu gorunuyosun.ispat sart
öncelikle geçmiş olsun
artık trafik ışıklarının neredeyse tamamına yakınında Kırmızı ışık ihlalini belirleyen EDS kameraları mevcut.eğer kaza yaptığınız bölgeye en yakın denetleme birimine ve savcılığa suç duyurusunda bulunursanız haklılığınızı ispat edebileceğiniz görüntü kayıtlarına ulaşırsınız.ama elinizi çabuk tutun belirli bir süre sonra görüntüler silinebilir.
Kaza sonucu karşı taraf veya sigorta şirketi sana müracatta bulunacak sende bu müracat esnasında itirazda bulunabilirsin.Daha sonra olay mahkemeye taşınacak ve işin içine bilirkişi girecek.Sende bu noktada tanığı dinleteceksin. Bu önemli bir ayrıntı işin lehine dönmesi için tanığın önemli olduğunu düşünüyorum.Unutmadan sana şunuda söyleyim yanlış bilmiyorsam bilirkişilerde trafik polisi. Sonuç alacağını umuyorum .Saygılar sunuyorum..
Kaza Raporları: Polis kaza raporlarında babası da olsa kanunların dışına cıkamaz .Polis bu sürücü kusurlu deyince sigorta hemen para ödemiyor eksperleri var onlarında gelir iki araca da bakarlar. Arkadan çarpmak, Trafik kazası asli kusuru(4. madde) ihlalidir ve tam kusur sebebidir. Çünkü polisin tuttuğu rapor 1 derece delil ama. Art niyet varsa polis mesleğinden olur. Ayrım yapmamak zorundadır . Rüşvet aldı dersen cok somut delillerle ispat etmek zorundasın . Ama kaza da haklı olduğunu düşünüyorsan itiraz et.(anlattığına göre haklısın, bende bilir kişiyim)
trafik kazalarında şahitin pek bir önemi yoktur tutanak ve hasarlı kısımlardan neyin ne oldugu bellidir.Kavşaklarda şerit değiştirmememn gerekiyordu asli kusur senin dönecegin şerite anlattıgın gibi kavşaga gelmeden girmeliydin.diğer arın kusuru ise kavşaklara gelirken hızını azaltmamaktır mutlaka onada kusur verilmiştir şayet anlattığın gibiyse
yahu adam ışıkta bekleme sırasında arkadan çarpıyorlar adama , sen asli kusur diyorsun.
arkadan çarpıyor, takip mesafesini korumuyor. daha ne olsun?
polis raporunda ne yazmış?
benim bir arkadaşım, en sağdan, en sola geçmeye çalışan bir beyinsize, yeşil ışık yanınca göbekten çarpmıştı.
ışıta bekliyorlar, yeşil yanıyor hareket ediyor, bu sırada en sağ şeritteki zihin özürlü, en soldaki soğa girmeye çalışıyor, haliyle göbekten giriyor arabaya.
sağdan sola geçmeye çalışan kişi polis, polis gelene kadar siz haklısınız özür dilerim diyor, polis gelince kırmızı ışıkta geldi çarptı diyor (2sine de aynı ışık yanıyor)
kızcağıda tam kusur verdiler,
polis polisi kollamazda beni mi kollar? devlet memurları arasında en büyük genel özelliktir, birbirlerini korurlar.