Hayır avukat değilim.
Printable View
Hayır avukat değilim.
1-İcra memuru evet Alacaklı veya Alacaklının Vekili Avukat olmadan icraya gide bilir ve haciz yapa bilir.
2-Eşiniz Yediemin olarak icra tutanağını imzalamış ve eşyalar yedi emin olarak eşinize teslim edilmiş. Peki Borclu kim.? sizmisiniz yoksa eşyayı alan yedieminmi,yediemin eşiniz borclu ise veya borca kefil ise,birde maaşı var ise evet maaşın'ın 1/4 haciz kona bilir.
3- Yedi emin eşiniz borcla hicbir ilgisi yoksa,sadece hacizde yediemin olmuş ise,ayrıca maaşıda olsa haciz konmaz maaşına cünkü borcla ilgisi yoktur.(yanlız bu tutanağı incelemenizi isterim,acaba eşinizde borca ortak edildimi)
İŞ GÖRMEKTEN MEMNUİYET :
Madde 10 - (Değişik madde: 18/02/1965 - 538/6 md.)
İcra ve iflas işlerine bakan memur ve müstahdemler
1. Kendisinin,
2. Karı veya kocasının, nişanlısının yahut kan ve sıhri usul ve füruunun veya üçüncü derece dahil olmak üzere bu dereceye kadar olan kan ve sıhri civar hısımlarının,
3. Kanuni mümessili veya vekili yahut müstahdemi bulunduğu bir şahsın,
Menfaati olan işleri göremeyip derhal icra mahkemesine haber vermeye mecburdur. İcra mahkemesi müracaatı yerinde görürse o işi diğer bir memura, bulunmıyan yerlerde katiplerinden birine verir. *1*
4-Gelelim Alacaklı vekili Avukatın,eşinin icra memuru olmasınız ve bu haczide yapmasının usülsüz olup olmadığına.İİK.m-10 öyle birşey gözükmüyor,yani engelleyici bir durum yok.
Hadi davaya bakan Hakimin Eşi Avukat olsa,o davada vekil olamıyacağı tamam doğruda. Bu icra işinde öyle birşey yazmıyor.
Alacaklı Avukat olsada,eşide bu alacak icin gelen icra memuru olsa ozaman tamam. Usule aykırı deriz. velakın Avukatta Bir alacaklının vekili.
Bu Avukatın haciz işlemleride hic aksamaz amma seri olur yani değilmi.))))))))))
İcra memuruna selam söyleyin
Haciz edilecek ceketim mi var
Yiyen yedi kaçan kaçtı dünyadan
Lokmayı yutacak takâtim mı var
Alem benden günah etse ne çıkar
Beni yakıp duman etse ne çıkar
Aç müslüman iman etse ne çıkar
Bir kula verecek zekâtım mı var
Koyunun postuna kurtlar bürünsün
Bizi böyle eden dostlar sürünsün
Gözümün yaşları hergün dökülsün
Zalime vuracak tokatım mı var