Arkadaşlar Kusura Bakmayin Ben Net Anlayamadim .. Bizim Dava Sürecinde Aihm Müracaat Edersek Bizim Arsadan çikmayi Uzatirmi ..
Printable View
Arkadaşlar Kusura Bakmayin Ben Net Anlayamadim .. Bizim Dava Sürecinde Aihm Müracaat Edersek Bizim Arsadan çikmayi Uzatirmi ..
Ciddi bir tehdit ve tehlike söz konusu olan durumlarda talep edildiği takdirde AİHM tedbir kararı verebiliyor.Ancak bu tedbir kararları yaşam hakkı gibi büyük ve geriye dönüşü olmayan konularda mümkün.
Siz AİHM' ne hangi gerekçeyle başvurmayı düşünüyorsunuz ?
Bunun dışında,tüketilmesi gereken iç hukuk yolları hukuk ve idari yargılama açısından karar düzeltmedir.
1-İç hukuk yollarının tüketilmeden AİHM ye başvurulamyacağı genel kuralı malum.
2-AİHM kararıyla işyerinizin bulunduğu araziden tahliye edileceğiniz hususunu engelleyemezsiniz. Yalnızca haklı görülmeniz halinde mahkeme T.C. yi size tazminat ödemeye mahkum edebilir.
aynı şeyler bizim başımıza geldi.tapumuz iptal edildi ve yargıtayda mülkiyet hakkını tanımıyarak bizi mağdur etti.karar düzeltmeye de gittik. aslında karar düzeltmeyi beklemeye gerek te yok muş çünkü yargıtayın verdiği kararı destekliyeceklerdir.onun için 6 ay içinde a.i.h.m mutlaka baş vurun davanızda haklıysanız gerçek hukuk tecelli edecektir.adalet a.i.h.m de gerci siyasi karar da çıkabiliyor ama davanızı mutlaka takip edin sadece avukatınıza bırakmayın anayasada haklarınızın olduğu açıkça söylensede o haklar vatandaşa uygulanmamakta onun için a.i.h.m güvenin..........