Re: Usulsuz bloke nedeniyle evliliğin sarsılmasına neden olmak
Tşrk ederim mkocagül aşağıda bir örnek hazırladım bu şekilde vereceğim savcılığa savcılık belgesi ile birlikte şikayetinizi faxlayın demiştiniz belgeyi savcılıktan hemen verebiliyorlarmı ve aşağıda dilekçede eksik bir konu mevcutsa bildirebilirseniz çok sevinirim.
CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA
TRABZON
MÜŞTEKİ... .: Serhat ......
SANIK........ : T.C. İŞ Bankası A.Ş.
SUÇ........... .: Usulsüz bloke nedeniyle aile içi huzurun kaçmasına neden olmak ve insanca yaşama hakkının elinden alınması, Görevi Kötüye Kullanma ve Kendiliğinden Hak Alma Durumu
HUKUKİ NEDENLER : T.C. Anayasası, Türk Ceza kanunu 155, 257, 261, 144 maddeleri, İİK 83/a maddesi ve diğer ilgili mevzuat.
İZAHI......... : Türkiye iş Bankasının .......nolu müşterisiyim ve 7500 ........nolu tarafıma ait hesaptan maaş almaktayım, adı geçen bankaya iki adet kredi ve bir adette kredi kartım borcum bulunmaktadır, kredilerim zamanında eksiksiz olarak ödenmektedir, ancak kredi kartına olan borcumu 4 aydan beri ödeyememekteyim. Bu nedenle banka maaş hesabıma 2 aydan beri bloke koymuş olup isteğim dışında paramı ilk ay hiçbir uyarı ve ihbarname göndermeden ek hesap borcuma mahsup etmiş ve kullanımıma kapatmıştır ikinci ay ise kredi kartı borçlarıma mahsup etmiş olup iki aydır devam eden bu uygulamaları beni zor durumda bıraktığı gibi aile içi huzurumun kaçmasına ve insanca yaşama hakkımın elimden alınmasına sebep olmuştur.
Bu nedenle hiçbir kanuni dayanağı olmayan söz konusu uygulamayı yapan banka ve banka görevlileri hakkında görevi kötüye kullanma ve kendiliğinden hak alma durumu nedeniyle şikayetçiyim.
TALEP : Yukarıda arz edilen nedenlerle sanık T.C. İş Bankası A.Ş. hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak cezalandırılması yapılan usulsuz blokenin kaldırlmasına karar verilmesini saygı ile arz ve talep ederim .
Tarih
Müşteki
Ad Soyad
Şüpheli:........... Bankası ........ Şubesi Sorumlu ve yetkilileri.
Suç: Görevi kötüye kullanma, kendiliğinden hak alma, hukusuz olarak paraya el koyma
Talep: İlgili banka sorumlu sube personelinin TCK ilgili hükümlerince cezalandırılmasını arz ve talep ederim. (Blokeyi buradan talep edemezsiniz)
Aile huzuru ve diğer konular savcılığın işi değildir. Bu konuyu Tazminat davanızda dile getirirsiniz.
Blokenin kaldırılmasını daha önce yazdığım gibi Tüketici mahkemesinden talep etmelisiniz. Tüketici Mahkemesi dilekçenizde hukusuz bloke nedeni ile mağdur olduğunuzu ve bu nedenle tedbiren blokenin derhal kaldırılmasını talep edin.
Savcılık dilekçenizden hariç huzurda ifadenizi alır ve bu tutanağın bir nüshasını size verir. Üzerinde soruşturma nosu da yazar.
Benim kastettiğim bu belgedir. Bunu bankaya fakslayın hukuk servisi uyarısı ile blokeyi kaldırırlar ama dava devam eder.