Re: Mahkeme Kararının Uygulanma Süresi
İdare Mahkemesi’nin Kararı ile müstafi sayılma işlemin iptal edilmesi ile lehimde sonuçlandı.
Bu duruma rağmen, davalı Bakanlık kararı kendine uygun biçimde yorumlayarak, 2 adet olur ile söz konusu Karar’ın sadece müstafi sayılma günlerinin bitim tarihine kadar uygulanmasını; akabinde geriye 13 gün kaldığı yine müstafi sayılmama dair işlem tesis etmiştir.
Davalı idarenin bu işlemi üzerine, Mahkeme Kararı gereğince 07.10.2008 tarihinde kurumca görevime başlatıldım.
Ancak yine davalı Bakanlığın yazısına istinaden aynı gün müstafi sayıldığıma ilişkin ikinci bir işlem yapıldı. Yine geçmiş maaşlarımı kararda faizi ile almama hükmedilmişken ve göreve başlatılmış olmama rağmen tekrar müstafi sayıldığım içinde ödenmeyeceği yazılı olarak belirtildi. Bu defa ikinci işlemin iptali için dava açtım. İdare ilk davayı da temyize verdi. Göreve başlatılıp aynı gün müstafi sayılmama rağmen Kazanılmış Hak doğarmı?Şimdi açmış olduğum dava ile kesin hükme oluşurmu? Netice olarak dava konusu ile taraflar aynı ve görevli mahkemede farklı idare mahkemesi olmasına rağmen aynı ilgili mahkeme.İlgi ve bilgileriniz için teşekkür ederim.