Böyle bir ücret hesaplama ve ödeme şekliyle ilk kez karşılaştığım için şaşırdım açıkçası.
Bilgilerinizi paylaştığınız ve aydınlattığınız için çok teşekkürler.
Printable View
Böyle bir ücret hesaplama ve ödeme şekliyle ilk kez karşılaştığım için şaşırdım açıkçası.
Bilgilerinizi paylaştığınız ve aydınlattığınız için çok teşekkürler.
Merhaba
Şuan çalışmakta olduğum firmada zamanla bütün sosyal haklarımız elimizden alındı. Önce senede 2 kere vermiş oldukları yarım maaş ikramiye , Yakacak yardımı , elbise yardımı ve son olarak da eğitim yardımları ödenmiyor. Bu iptaller ile ilgili yazılı herhangi bir tebliğde bulunulmadı. Sadece ikramiyelerin geçici bir süre ödenemeyeceği durumların düzelmesinden sonra ödenebileceği sözlü olarak bildirildi. Ancak aradan 7 sene geçmesine rağmen herhangi bir ödeme yapılmadı.
Sormak istediğim yukarıda bahsi geçen ödemeler çalışan için hak mıdır hak ise aradan 7 sene geçmiş olmasına rağmen hakkımızı tekrar alabilirmiyiz.
2.Sorun ücretler ile ilgili firma ücret ödemelerini her ayın 5 ve 20. günü ödüyor. Yaklaşık 9 aydır beyaz yakalı çalışanların ücretleri bazen 20 günü de geçen sürelerde gecikme ile ödeniyor. Oysaki işyerinde 250'ye yakın mavi yakalı personel çalışıyor ve ücretlerini zamanında alıyorlar. Bu konu ile ilgili ne yapılabilir.
3.sorun Asgari geçim indirimi ödemeleri ile ilgi yasanın çıktığı tarihten itibaren ödemeler geç yapıldı, son 3 ay ki ödeme maalsef yapılmadı.
Yukarıda anlatmaya çalıştığım sorunlar ile ilgili bilgi ve yardımlarını esirgemeyecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler
1-) Bahsettiğiniz ödemeler çalışanlar için kazanılmış haktır,ancak aradan geçen 7 yıl boyunca çalışmış olmanız bu hakların kaybının kabulu olarak değerlendirilir.
2-) Ödenmeyen sgari geçim indirimi için bölge çalışma müdürlüğü ve vergi dairenize şikayette bulunabiliriniz.
3-) Geç ödenen maaşlarınız için bölge çalışma müdürlüğüne şikayette bulunabilirsiniz.
Ancak ayın 5 ve 20. günü maaş ödemesini anlayamadım.
5.i maaş,20si avans ödemesi şeklinde mi yapılıyor ödemeler,yoksa mavi yakalılar için ayın 5i,beyaz yakalılar için ayın 20si şeklinde mi belirlenmiş ödeme günleri?
Aslında işverenin yaklaşımının artniyetli olduğunu yıldırma politikası uyguladığını düşünüyorum. İşveren kıdem tazminatı ödemeden çalışanların işten ayrılması niyetinde galiba, oysa beyaz yakalı çalışma süresi ortalama 5-6 yıl