Bir de kiracıya gittiğimizde hiçbir zaman evde yok akşamları da ışıklar yanmıyor,camlarda güneşlik gibi bez parçaları var evde olup olmadıkları da meçhul,bunun için polis e başvurup birşey yapamazmıyız.
Printable View
Bir de kiracıya gittiğimizde hiçbir zaman evde yok akşamları da ışıklar yanmıyor,camlarda güneşlik gibi bez parçaları var evde olup olmadıkları da meçhul,bunun için polis e başvurup birşey yapamazmıyız.
Belki de kiracı evden kirayı ödememek için kaçtı tabii emin olmamakla beraber evde yaşadıklarını veya kaçtıklarını öğrenebilmemiz için yasal bir yöntem var mı? acaba?
Sorular biraz parça parça oluyor ama olaylar geliştikçe soruyorum, kiracı bize söylediği ad ve soyad yalanmış noterden ihtar çekerken sorun çıkar mı? bir de adliye de durumumuzu anlattığımızda Sulh Hukuktan hemen dava açılabileceği söylendi,dava açtıktan sonra noterden de ihtar çeksek ilerde madem evinizi hileli yollarla aldı neden kiracı yasalarına uygun davrandınız denebilir mi? yani yalan söyler konuma düşermiyiz son olarak Avukat ı kendi imkanlarımızla mı? tutmalıyız babam emekli Baro acaba hangi koşullarda Avukat sağlar, yardımcı olursanız çok sevinirim.
sayın yetkili ben 8 yıldır aynı evde kiracı olarak oturmaktayım . işsizlik sebebiyle 1 yıldır kiramı veremedim. ev sahibim avukata vermiş. polis evime tesbit için gelmiş. sadece dosya nosu bıraktı gitti .ev sahibinin beni evden çıkarmak içinmi yoksa paranın tahsili içinmi bilemiyorum ayrıyeten kontratımda yıllardır yapılmadı. sözlü annaşmamda yok. kendisi şehir dışında.bu durumda ne yapabilirim.( beni çıkarabilirmi. üçretini ödeyemem .param yok işsizim .evime haciz getirebilirmi.)ilginiz için teşekirler.
Kira sözleşmesi yazılı olmak zorunda değil. Aranızda bir kira ilişkisi ve bu ilişkiden kaynaklanan bir borcunuz var. Bu borcunuzu ödemediğiniz için icra takibi yapılmış.
İcra takibi tebligatı size yapılmış veya muhtara bırakılmıştır. İcra dairesine bu dosya numarasıyla gidip sorabilirsiniz.
Tebligatta yazılı borca 7 gün içinde itiraz edebilir, etmediğiniz kısmın tamamını 30 gün içinde ödemelisiniz. 30 gün içinde ödenmezse temerrüt oluşur.
Temerrüt oluştuğunda alacak için tüm mal ve gelirlerinize haciz yapılabilir aynı zamanda evden tahliye ettirilirsiniz.