-
Merhaba Arkadaşlar işlerinizde kolaylıklar diliyorum, sonunda eşim boaşanmaya razı oldu. Protokolümüzün bir maddesi şöyle;
Davacı eşin 3.000 (ÜçBin) YTL tazminat ödemesi, 2005 Yılı sonuna kadar davalı eşin şu anda ikamet ettiği konutun kira giderini karşılaması ve 2005 Yılı sonuna kadar aylık 150.- YTL, müteakip yıllarda enflasyon oranında artıtılarak aylık nafaka ödemesi koşulu ile bu dosya ve ileriye yönelik olarak her iki taraf karşılıklı olarak anlaşmışlardır. (Tazminat ve nafaka herhangi bir bankada açılacak hesaba yatırılacaktır).
aklima takılan!
1. Nafaka ödemesi hangi durumlarda düşer?
2. Bu maddeye bağlı olarak ilerde herhangi bir durumla karşılaşırmıyım!
-
Sayın Kyüksek,
Türk Medeni Kanunu 176 md. göre "nafaka, alacaklı tarafın yeniden evlenmesi ya da taraflardan birinin ölümü halinde kendiliğinden kalkar; alacaklı tarafın evlenme olmaksızın fiilen evliymiş gibi yaşaması, yoksulluğunun ortadan kalkması ya da haysiyetsiz hayat sürmesi halinde mahkeme kararıyla kaldırılır."
-
Nafaka eşin çalışması halinde kendini geçindirecekmaddiduruma ulaştığı anda bu husus kanıtlanmak suretiyle Mahkeme yoluylada kaldırılabilir. Çünkü nafaka yoksulluğa düşecek olan kimseye verilir.BU erkek veya kadın olmasıfark etmez. Aksi halde nafaka bir cezalandırıcı bir durum yaratır ve aynı zamanda kişinin mal varlığında sebepsiz artış yaratır.
-
BOŞANDIM.... Bu siteye emeği geçen ve bilgilerini esirgemeyen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Şansınız bol olsun
-
Sizin adiniza sevindim. Bundan sonraki hayatinizda basarilar ve bol sans diliyorum.
Sevgiyle kalin...