Re: Komşu ile tartışma sorunu
işte bende tam burda şu soruyu sorcağım tanıklarla bir yere varılmıyorki tanık öle dedi böle dedi tanıkları satın alanlar bile oluyor madde 125 te sesli ve görüntülü kayıttan bahsediyor bunu yapınca ses kaydetme yasal değil deniyor ben ses kaydetmeyi anlamak istiyorum bir kere yasalmı değilmi durumuna göremi yoksa
birde şu var hakaret olabilir sesini yükseltme insanı azarlayark konuşma hakarete girermi
Alıntı:
deryami_DENİZ rumuzlu üyeden alıntı
işte bende tam burda şu soruyu sorcağım tanıklarla bir yere varılmıyorki tanık öle dedi böle dedi tanıkları satın alanlar bile oluyor madde 125 te sesli ve görüntülü kayıttan bahsediyor bunu yapınca ses kaydetme yasal değil deniyor ben ses kaydetmeyi anlamak istiyorum bir kere yasalmı değilmi durumuna göremi yoksa
Efendin bu ses görüntü,o sizin dediğiniz anlamda değil.
Bu sesli görüntülü olayı HAKARET sucunun işlenme şekli yani kişiye hakareti sesli radyo gibi görüntülüde basın televizyon gibi organlarla yapılması anlamında bu 125 maddedeki olay.
Bir kişinin size karşı bir başkalarının yanında bağırarak veya normal sesle,terbiyesiz veya ahlaksız gibi sözler söylemesi hakaret sucunu oluşturur,bununda bu şekil yapıla bileceği gibi bu hakaretin.Radyo,Televizyon ve gaste yoluylada ola bilir, 125 maddedeki bunu izah etmektedir.
Evinizin diyelim telefonu tele sekreterli,aranızın acık olduğu kişi telefon ederek telefonunuzda size hakaret iceren sözler söyledi ve bu husustada siz bunu bu telesekreter vaıstası ile sesi konuşmaları kayda aldınız,şikayette bulundunuz bunu hakim dinler,bunun yasak olan bir tarafı yok