Re: Vekalet ücreti anlaşmazlığı
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Yanılmıyorsam adliyede memursunuz. Adliyedeki memurlarında neyin peşinde olduğunu iyi bilirsiniz.Nasıl ki ben sizi adliyede ki memurların hukukdışı davranışları dolayısıyla genelleme yapıp suçlayamazsam, siz de iki küsür avukatın davranışı tüm camiaya teşmil edip genel bir yargıya varmamalısınız.
Bütün yazılarımda da zaten genelleme yapmadığımı, bunun haricindeki kişileri ayrı tuttuğumu herkesin bu eleştirileri üzerine alınmaması gerektiğini söylemiştim. Adliyede de gayri ahlaki işler içinde olan memurların olmadığını iddia etmiyorum ayrıca.
Alıntı:
çilek rumuzlu üyeden alıntı
Bir doktor birkaç dakika muayene ettiği hastaya reçetesini yazar gönderir. Üstelik ücreti de peşin ve muayeneden önce alır. Bunda bana göre en ufak bir yanlışlık yoktur.
Avukatlık ücretleri de PEŞİNDİR. Sözleşmeden RÜCU eden, cayan sonuçlarına katlanır. Avukat işe başlamak ile ücrete hak kazanır.
Öğrenci arkadaşların veya hukukçu olmayanların bilmediği Avukatlık kanunu ve mevzuatı nedense hiç bir fakültede de ders olarak okutulmaz, stajda öğretilmez. Hatta vatandaş böyle bir kanundan habersizdir.
Avukatlık kanunu tüm TC mevzuatı gibi uyulması gereken bir düzenleme olduğundan, onu incelemeksizin yapılan yorumları gaflet olarak nitelendiriyorum.
Ama sonuçta her meslek BİLGİSİNİ satar! Doktor hasta vefat etse de ücrete hak kazanır, avukat dava aleyhe sonuçlansa da... Bu tip mesleklere uluslararası literatürde PROFESYONEL MESLEKLER denir çocuklar... Avukatı veya doktoru alacağı ücreti düşündürecek hale getirenler malesef işteki verimsizlikten de sorumlu olmaktadırlar.
Sayın mkturhan; dava şiddetli geçimsizlik nedeniyle "çekişmeli boşanma davası" iken, daha sonradan anlaşıp "anlaşmalı boşanma" davası niteliğine büründüğünden ve bunda avukatınızın herhangi bir dahli olmadığından anlaşmış bulunduğunuz ücreti ödemelisiniz. Size tavsiyem, mazeret, hiç bir şey yapmadı gibi ithamda (hukukçulara göre bu bir hakarettir) bulunacağınıza avukatlık ücretinden bir miktar indirim yapılmasını rica etmeniz en şık harekettir.
Avukatlık ücretlerinin yasal olup olmadığını tartışmıyoruz, doktor örneğiyle bu kıyaslanamaz, ben aslında polemiğe girmekten çok avukatlık mesleğindeki gördüğüm sorunları, dile getirdim o kadar. Yoksa kimse kimsenin parasını zorla almıyor elbette yasal dayanağı var, elbette avukatlık asgari ücret tarifesi var, Mesleğinizin içinde bu mesleği iyice ayağa düşüren, mesleğin adını lekeleyen insanların arttığını inşallah görebiliyorsunuzdur, umarım bunların önünü alabilirsiniz, ama siz diyorsanız ki bizim camiada böyle insanlar yoktur o zaman diyecek bişey yok, belki ben yanılıyorumdur.
Sayın Abc20; uzun süredir üyesi olduğum hukuki.nette polemik de tartışma da üslup bozulmadığı sürece kabul edilir bir durumdur. Bu açıdan tabii ki farklı düşünebiliriz. Belki de farklı yönlerden aynı şeyi söylüyoruz. Bu profesyonel meslekler PAZARLIĞA açık meslekler olmamalı. (Genel olarak her meslek için Türkiye'mizde emeğin karşılığı yoktur. Yabancı ülkelerle kıyaslandığında bunun her tür meslek için geçerli olduğu görülür)
Diğer yandan hukukçu camiasında da HER MESLEKTE olduğu kadar, mesleği ayağa düşürenler olabilir. Ama şunu bilmelisiniz ki BARO'LAR birşey yapamasa da, su testisi su yolunda kırılır misali, vücuda saplanmış bir yabancı cismin bir müddet sonra maddeyi dışarı atması gibi, bunları yapanlar da yitip giderler.(mesleki açıdan).
Saygı ile...
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Nası bu yargıya varıyorsunuz...İnanılmaz....Kesinlikle size katılmıyorum. Hele öğrenci arkadaşmızın da aynı düşüncede olması gerçekten çok üzücü.
serbest meslek olan avukatlıkta .avukatlar artıkça işsiz sayısı artınca kalite değil müşteri kazıklamaya çalışanlar artar. bugun hala yeni hukuk fakülteleri açılıyor ayrıca ankara istanbul marmara gibi yerlerde öğrenci sayıları 2 katına çıktı, saydığım fakülteler dışında adam gibi eğitin veren fakülte kalmadı. ben ankarada okuyorum arkadaşım dicle de aradaki fark uçurum. sonra gülün tabi siz değerli parası olan avukatlarsınız .bu gençleri düşünmüyorsunuz. sırf herkese öss kazandırdık herkesi üniversiteli yaptık demek isteyen iktidarın yaptığı akıl almaz eğitim politikasına gülün.
sayın yöneticiler bu yazıyı silmeyin lütfen:)
Alıntı:
maximillano rumuzlu üyeden alıntı
serbest meslek olan avukatlıkta .avukatlar artıkça işsiz sayısı artınca kalite değil müşteri kazıklamaya çalışanlar artar. bugun hala yeni hukuk fakülteleri açılıyor ayrıca ankara istanbul marmara gibi yerlerde öğrenci sayıları 2 katına çıktı, saydığım fakülteler dışında adam gibi eğitin veren fakülte kalmadı. ben ankarada okuyorum arkadaşım dicle de aradaki fark uçurum. sonra gülün tabi siz değerli parası olan avukatlarsınız .bu gençleri düşünmüyorsunuz. sırf herkese öss kazandırdık herkesi üniversiteli yaptık demek isteyen iktidarın yaptığı akıl almaz eğitim politikasına gülün.
sayın yöneticiler bu yazıyı silmeyin lütfen:)
Sevgil meslektaşım,
Klasik bir cevap olacak ama...Her meslek gurubunda çürükler olacaktır...Siz detaylara takılmayın..daha mesleğe başlamadan böyle karamsarlığa kapılırsanız; sadece siz kaybetmezsiniz. Sizinle birlikte birçok kişi ve kurum kaybeder.
Ayrıca mesleğini seven zevk alarak yapan hiçbir avukatın paraya ihtiyacı yoktur. Para kendiliğnden geliyorsa niçin başka yollara tavassül edecesiniz ki.... Türkiye de avukat sayısı ne kadar artarsa artsın avukatlık daima en çok kazanılan meslek olma özelliğini sürdürecektir. Rahat olun.