Kabirler arası internet bağlantı paylaşımı da varmış:o
Printable View
Kabirler arası internet bağlantı paylaşımı da varmış:o
Anlaşıldı...
Forum konusunun yaşanmış gerçek bir haber olduğunu ve o haberin de kaynağı olduğunu göremediğinize göre Sayın Fisher ile forumu uyurgezer gezinmişsiniz Sayın sakar, bunu size çok görmek abesle iştigaldir.
Sanırım ölen eş kadın olmuş olsa idi çok daha farklı yorumlar gelirdi. O vakit vay tüm kadınların haline...
Mehmet bey bir ömürsün.:o :o :o Şimdi bu forumda başımıza işler cıkartacaksın,birde öbür taraf yok var tartışması cıkacak al başımıza iş, zaten bu günlerde,İsmail NACAR'LA Zekeriya BEYAZ hoca kapıştı,Kabir azaba davasına. Birde Zekeriya hocanın kitabında bayanların Üstü olmadan dolaştıkları,serbestmiş eskiden şimdi sakat tabi,resimde var onun tartışması aldı başını gidiyor.Televizyonlarda bugünlerde bayanlar yine ayağa kalkacak sanırım durum vahim cünkü.
Şeytan bu ! Gecenin bir vakti aklıma getiriverdi.(!)
Hikaye bu ya ,merhumun ,karısının da bilmediği ,gizli banka hesabında ,yüklü miktarda para var. Merhum, ölmeden önce , internet banka şifresini bir arkadaşına verip,kendisi öldükten sonra ,bu parayı ,karısının hesabına EFT yapmasını ve dekontuda karısına maille gönderip haberdar edilmesini vasiyet ediyor.
...Sonuçta ,merhumdan gelen EFT , sizce ,kadının psikolojisinde ne gibi bir etki yaratır.
a şıkkı : Kadın paraya elini bile sürmez ve anında ilgili makama şikayette bulunur.:rolleyes:
b şıkkı : Parayı alır,ve ;
" ahh...ahhhhhhh !!!
kötü idi.... mötü idiiiii ,
ama ; kocam idi... kocam idiiiii ":o
diyerek göz yaşlarına boğulur.
Ölen eşten gelen mail neysede yaşayan bazı arkadaşların bu maili bilmem kaç kişiye göndermesen taş olursun toprak olursun vs şeklinde manasız anlamsız mailleri göndermelerine ne demeli?
Ölen eşten gelen mail iyidir.İrtibatı kopartmadığını gösteririr.
Arkadaşı da bu parayı tıpış tıpış EFT yapar öyle mi?
Peh...
Ne diye şikayet etsin ki...
Sadece EFT yapan kişiyi merak edebilir veya kim, neden , nasıllları merak ederek detaylı bilgi edinmek ister vs.
Hakkıdır alacak elbette ki...
Gözyaşlarına da boğulur, bu da normaldir. Eşinin ölümüne sevinecek hali yok ya... Hangi kadın veya erkek, çocuğunun yetim-öksüz kalmasını ister!
Dolayısıyla, hasta olan bir kişinin psikolojik sorunlar yaşaması, eşi hakkında şüpheye düşmesi, çocuğu için endişelenmesi de bir bakıma normaldir. Adı üzerinde ölümcül hastalık... Her insanın başına gelebilir. Kişi zaten hastadır. Ölüm kurtuluştur onun için belki ama , ya o hastaya bakmakla mükellef olan kişinin psikolojik durumu! Bir yandan hayat arkadaşını kaybetmekle karşı karşıya, bir yandan çocuk (lar) , diğer yandan hayat şartları! Kolay değil... Belki de eşinin hastalığını ve tüm olası gerçekleri kabullenemediği için kaçmayı tercih ediyordu, onun ruh halini bilemeyen eşi de kendisini ihmal ettiğini düşünüyordu vs.
Nedense forumda hemen hemen herkes mağdur olan eşe ( kadına) yüklenmiş, hiç kimse diğer kadına toz kondurmadığı gibi o kadını suça teşvik eden merhumu da haklı kılmış. Bu mu adaletiniz?
Haklısınız bence de çok saçma, göndermeyeceksiniz olur biter...
Dabi dabiii gelsin... Boşuna mı götürdü bilgisayarını öbür tarafa... :) İrtibatmış, desenize bizimkiler big bang deneyini gerçekleştimiş de haberimiz yok.
Şimdi olay komik veya değil bir şekilde ortaya çıkmış , şikayette bulunulmuş, suçlu suçunu itiraf etmiş, takdir mahkemenin de,
Ben kadının yerinde olsaydım şöyle bir yanıt yazardım;
Eyyy Ruuuuhhh!!!
Bu dünyada yaptıkların yetmedi bir de oradan mı devam ediyorsun!
Kızıma iyi bak diyorsun ya,
O ne kadar senin çocuğunsa o kadar da benim çocuğum, ona bakan ve hayatta kalan tek varlığı olan annesini rahatsız etme hakkını kim verdi sana?!
Üstelik başka birini kendi suçuna alet ederek!
Tüm bunların hesabını ilahi-adaletin önünde verceksin. Acele etme elbet geleceğim oraya, kaçabileceğin başka yer var mı onu düşün!
Her suçun mutlaka bir cezası olduğunu ne zaman öğrenecek insanlarımız, acaba!
Forumu da çığırından çıkardık. Kendi adıma yönetimden özür diliyorum.
Tabi kii yapmaz ,çünkü arkadaşı bayan :o
Desem iyice kıyamet kopacak.
Sayın deniz 02
Bu ne şiddet , ne celal. :p
" Hikaye bu ya "diye başladım demek yetmemiş.
"Bu hikayede anlatılanların gerçek şahıslarla ilgisi yoktur " ibaresini de ilave ediyorum.
Geleneklerimizde "merhum kişinin arkasından ,konuşmama " adeti vardır.
Cenaze namazında ;(Hanımlar katılmadıkları için pek bilmezler)
Cenaze namazını kıldıran hoca cemaate sorar :
"Merhumu nasıl bilirdiniz?"
İçlerinde sevmeyeni, kötü yanlarını bileni olsa da, cemaatin cevabı hep aynıdır:
"İyi bilirdik!."
Yani merhum cemaatle helalleşmiş.
Geriye olayın kahramanı iki bayan kalmış.Şikayet varsa elbet birileride onları sorgulayacaktır.
Ben olsaydım ,kendi elyazımla ,üç aded mektup yazar ve zarflarını kapatıp,yakınıma verir ve ondan
belli aralıklarla ,bunları üzerindeki adrese gidecek şekilde postaya vermesini isterdim.
Böylelikle , hem ortada "bilişim suçu" diye birşey olmaz ,hemde yakınımın , "iki arada ,bir derede kalmasını 'da " önlemiş olurdum.