Nerden biliyorsunuz durduk yere dövüp dövmeyeceğini her polis bir değil iyisi de var kötüsü de. Size göre de durduk yere rüşvet yemezler dimi?
Printable View
Nerden biliyorsunuz durduk yere dövüp dövmeyeceğini her polis bir değil iyisi de var kötüsü de. Size göre de durduk yere rüşvet yemezler dimi?
polisin elbette durduk dayak atması suçtur.Eğer gerçekten gençlerin direnç göstermediğini durduk yere dövüldüklerine inanıyorsanız savcılığı veya il emniyet md ne başvurun.
Olayin sonrasini aciklayayim, bir cocugun anne ve babasi karakola gidiyor, polis dayagi kabul ediyor ancak genclerden birinin tekme atmasi uzerine olayin basladigini iddia ediyor (olay tabi ki boyle olmadi, kimse 10 polise karakolda saldiracak kadar akilsiz degil).
Boyle bir aciklama yapmasi polisin aleyhine degil mi? zira gencler ne tutuklaniyor ne nezarete atiliyor ne de polise saldirmakla suclaniyor, girdikten 1 saat sonra karakoldan cikariliyorlar. Eger genc tekme atsa ona yonelik bir suclama olmasi gerekmez miydi? Sadece kimlik tasimama cezasi olan 62 ytl ile kurtulabilir miydi? Mahkemede aleyhine kullanilabilecek bir cumle olabilir mi?
Bu arada asayisle falan alakasiz bir durum gercekten cok dengesiz polislere denk gelindi, olay istanbul heybeliadada gunduz vakti oluyor, genc 2 polis arabayla toprak yola girip iner inmez genclere "duzgun oturun bir bakayim" diye cumleye giriyor. Heybeliadada olmasinin belirtmemin sebebi gunduz vakti kimse orada kimlik falan tasimaz millet denize gidiyor gencler de zira mayo ve terlikleydi, polislerin satasma amacli geldigi cok belliydi.
Lutfen bu yuzden bilmeden yapar yapmaz durup dururken olmaz falan demeyin, hangi polislerin lehine konustugunuzu bilseniz gercekten kendiniz de uzulurdunuz. Yoksa biz de cok saygili duzgun polislere denk geldik hayatimizda.
Ilgilenen herkese cok tesekkurler.
İsanların ne nedenle olursa olsun bir birlerini dövemiyeceğini,Anne ve Babanın cocuklar üzerinde,Öğretmenlerin öğrenciler üzerinde dövemiyeceklerini acıklarsanız zaten bu nada cevap bulmuş olursunuz.Sayınkantoroncu.
"Sopa Cennetten Cıkma Diyede Birşeyi Unutmayın"
Bazıları suc işleme üzgürlüğünü kendilerinde nasıl buluyorlarsa,bu özgürlüğümüz olsun diyede üstüne cırpınıyorlarsa,yasalar izin versin diyerek cıyak cıyak bağırıyorlarsada.Dövme üzgürlüğüde o denli var demektir.
Peki o sopa birgün size karşı kullanılırsa?? O zaman da olaya cenneti müdahil edecek misiniz, yoksa dayak yeme özgürlüğünüzü kullandığınız için huzurla mı dolacaksınız :)
Sayın vamosbien;
malesef bahsettiğiniz olaydan hukuki olarak bir sonuç alınabileceğini zannetmiyorum.
Benzer bir olayda; 3 gün iş göremez raporu alınıp, yanında şahit bulunduğu halde dövülen şahsın dava açması neticesinde kendisinin hakaretten ceza aldığını bizzat biliyorum. Dövülmesi olayı ise mahkemenin kararında; şahsın saldırması sonucu geriye doğru itilmiş ve yere düşmesi sonucu 3 gün iş göremeyecek şekilde yaralanmıştır diye geçti. Oysa iki kişi tuttu bir kişi dövdü.Tahmin edeceğiniz gibi ünniformalı kişiler tarafından...
Yukarıda bahsettiğim olayda savcılığa şikette bulunulmuş, savcının tavsiyesi ise ''bu olay bu kişilerin ilk olayı değil sakın davanızdan vazgeçmeyin'' diye olmuştu....
Neticede ispat edemeyeceğiniz bir olayda dava açan kişilerin de ceza alma durumu olabilir.
Şunu da belirtmeliyim ki; olayda şu haklı bu haksız diye yorum yapmayacağım ancak; eğer bizzat şahit değil isek resmi kurumlarımızı suçlamayalım lütfen.
Şu mesajınızı yazarken,hic hayatınızda Aslında bu adamları asmak,iyicene bir dövmek sözünü kullanmadıysan,sana hak veriyorum diyeceğim.Velakin Muhakkak yaşantında kavgada etmişindir,belki adamda dövmüşündür,neden dövdün neden kavga ettin derim ozaman size,birazda bir şeyi savunurken mantıklı olun derim. Ananızın,Bacınızın sağını solunu elliycekler,Alın terinizle calışıp cabalayıp aldığınız eşyayı calacaklar,Emekli maaşını alan yaşlı insanların elinden Paralarını alıp kacacaklar,kanun versin cezasını deyin gecin karşıya seyredin ozaman .Bende sizin gibi düşünenlere bu müstehak derim.
Yine o Sevmediğiniz Polisler O genclerin geleceğini düşünerek,işlem yapmamışlar velasıl o genclerin kendilerine attıkları tek me karşılığında bir iki tokatla bırakmışlar,yatsınlar kalksınlar bırakın şikayeti şükretsinler,Heybeli adada mayoyla dolaşmayı bilen adam,kimliğinide yanında taşımsını bilecek,bunlar hamamın icinde yıkanmıyolarki kardeşim, bunlar o kadar cahil polis olsalardı otururlarda tutanağın başına alırlardı ellerine o korkuc silah denilen kalemi"CAHİLİN ELİNDE OLURSUN KORKUNC SİLAH KALEM SENİ KIRIK KIRIK KIRARIM" Bak ozaman sen cahilliğe,bak ozaman cezaya bak ozaman sicile işlenen suca bak ozaman,Askeri okula Polis okuluna girerken,karşına cıkacak kimliğe,buralarında hesabını iyi yapan ve onları topluma kazanmak icin lekelemek ,damgalamamak icin O yediği tekmenin acısını unutan O cahil polise ben teşekkür ediyorum.onlarında Devletin Polisine Attığı tekmeyi sizlerde alkışlayın.
Hukukun anlamını bildiğinizden emin misiniz?? Açıp bir sözlüğe bakmanızı tavsiye ederim çünkü bir gün size de lazım olacak...
Ortada bir suç varsa cezaını kanun vermelidir.. Aksi halde kaos olur..
Kusura bakmayın ama saçmalıyorsunuz, şahsen bu yaşıma kadar ne kavga ettim ne de birini dövdüm..
Size bir anımı anlatayım. 17 yaşındayken yazlıkta ehliyetsiz araba kullanırken yakalandım ( kış aylarıydı, yollar bomboştu.. ) Karakola götürülürken yediğim küfürün haddi hesabı yoktu. Bana küfür etme hakkını o polislere kim veriyor?? Suçum varsa tutarsın tutanağını adliyeye sevkedersin. Peki neden küfür ediliyor?? Küçük olmanın etkisiyle doğal olarak çok korktum ve sesimi çıkaramadım. Ya sesim çıksaydı?? O zaman polise ukalalık mı etmiş olacaktım, böylece onlara beni dövme hakkı doğacaktı öyle mi??? Bu mudur yani mantık?? Hakketen boş konuşuyorsunuz,..
Ayrıca polisi sevip sevmeme diye bişey yok. Maaşını benim ödediğim vergilerden alan polis bana karşı saygılı olmak zorunda..
** Görevini layığıyla yapan polislere değil tabi ki bu laflarım..
Sn. esmerman,
Yazı yazdığınız sitenin, hukuk sitesi olduğunu, hatırlamanızda yarar var.