Re: Avukatınızın dava açmaması
Davanız eşinize karşı mı, eşinizin bayan arkadaşına karşı mı, bayan avukata karşı mı?
Sizin belgelemeniz gereken avukatın , karşı tarafın yengesi-arkadaşı-evsahibi veya başka bir şekilde tanıdığı olduğu değil, eşinizin kusurudur.Bir insan neden vekalet verir avukata,haklarını savunsun diye.
Neden tanımadığınız bilmediğiniz bir kasaptan et almak istemezsiniz?Neden yolda yürürken tabelasını gördüğünüz doktorun odasına çat kapı girmezsiniz?Eşinizin hukuki bir sorunu var ve doğal olarak bir tanıdığının bildiği bir avukata vekalet vermiş.
Sizin dava ile ilgili iddialarınızdaki muhatabınız eşinizdir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Davanız eşinize karşı mı, eşinizin bayan arkadaşına karşı mı, bayan avukata karşı mı?
Sizin belgelemeniz gereken avukatın , karşı tarafın yengesi-arkadaşı-evsahibi veya başka bir şekilde tanıdığı olduğu değil, eşinizin kusurudur.Bir insan neden vekalet verir avukata,haklarını savunsun diye.
Neden tanımadığınız bilmediğiniz bir kasaptan et almak istemezsiniz?Neden yolda yürürken tabelasını gördüğünüz doktorun odasına çat kapı girmezsiniz?Eşinizin hukuki bir sorunu var ve doğal olarak bir tanıdığının bildiği bir avukata vekalet vermiş.
Sizin dava ile ilgili iddialarınızdaki muhatabınız eşinizdir.
tabiki davam eşime karşı,ama hayatımızı değiştiren bu ilişkisi bunuda inkar ediyorlar o yüzden bir faydası olur mu diye sormuştumaldatması ve bayanın hamile olması bir kusur olmalı diye düşünüyorum,bunuda msjlar ve maillerle kanıtlasam eşim kusurlu bulunurmu?
Bayanla avukatın arkadaşlığını değil, bayanla eşinizin ilişkisini kanıtlamalısınız. Zira, bir avukatın tanıdığı birinin avukatlığını yapmasında hiçbir sakınca yoktur.
Re: Avukatınızın davranışı ETİK
Alıntı:
alex28 rumuzlu üyeden alıntı
Takipsizlik kararı üzerine avukatıma karşı tarafa maddi ve manevi tazminat davası açması konusunda talimat verdim. Avukatım karşı arafın avukatı ile stajını birlikte yaptıklarını, ailecek görüştüklerini ve beni sanki kendi avukatımın yönlendirdiğini sanacağı için bu davayı açamayacağını söyledi. Şimdi size soruyorum ; Avukatımın yaptığı etikmidir.? Ne yapmam gerekir.?
Sevgili alex,
İş sahibinin bir avukatla sürekli çalışma mecburiyeti yok.İsterse bir davayı bir avukata verir ama bir başka davasını da başka avukata verir.Avukatın biri iş sahibine "Ey iş sahibi senin bu yaptığın çok ayıp!Davalarının tamamını bana vermeliydin"diyemez.
Yada iş sahibi avukatını beyenmez.Parasını verir."Kardeşim bundan böyle davamı takip etme!"der.Avukat iş sahibine "Çok ayıp ettin.Hayır sonuna kadar davanı ben takip edeceğim "diyemez.
Bu meselenin bir cephesi.Şimdi gelelim avukat cephesine:
İş sahibi yani siz avukata talimat verdiniz"Sevgili avukat.Şu davayı açınız.İşte parasını da veriyorum"
Avukat davayı açmak zorunda değil.Hiç bir gerekçe göstermeden bile "hayır ben bu davayı gördüğüm lüzum üzerine açmıyorum "diyebilir.Bu davranışı ETİK'tir.
Ya da avukatınız "gördüğü lüzum üzerine "yürütmekte olsa dahi davanızdan çekilebilir.Yani davanızı aldı diye onu sonuna kadar dahi devam ettirmek zorunda değildir.(Sizi mağdur etmemek koşulu ile.Size avukat tutmak olanağı tanımak suretiyle)Bu davranışı da ETİK'tir.
Yapmanız gereken şey:açılmasını istediğiniz davayı başka avukata vermelisiniz.
Eğer memnun iseniz diğer davalarınızı eskiden olduğu gibi eski avukatınıza vermelisiniz.
Selam ve sevgiyle kal