Re: Devlet Memuru Kaçak Elektrik Bağlarsa?
vatandaş işlerse ceza yok memur işlerse memurluktan at tarzındaki bir düşünce ya bilgi noksanlığından yada bilmemek le alakalı bişi olsa gerek.Memur aldığı ceza ve ceza almasına sebep olduğu suç neticesinde oluşan hukuki yaptırım söz konusu.kaçak elektrik kullanmak hırsızlık olarak belirlenmiştir hırsızlıkta suçtur.Başkası nın yalnışlarını örnek alacağımıza doğruları yapmak ile diğer kişilere de örnek olunmalı diyorum.Ayrıca memuriyetle ilişiğin kesilmesini gerektiren olgular gerek 657 sayılı devlet memurları kanununda gerekse 399 sayılı khk de açıktır.saygılarımla.
Alıntı:
yanarali20 rumuzlu üyeden alıntı
bide şu açıdan bakalım doğu anadoluda bi ilde öğretmenim. köyün ilçenin hatta şehrin nerdeyse hepsi kaçak elektrik kullanıyor tabiki su parası ödemediği gibi öğrenci parası ve yeşil kartta veriliyor!
burda bi öğretmen kaçak elektrik kullansa suç mu olacak şimdi?
Öğretmen eğitendir öğretendir iyi ve güzeli gösterendir.Başkalarının yaptığı hatta yapmakta ısrar ettiği kanunsuzluğu onaylamayandır.Açıkcası bir öğretmen kaçak elektrik kullansa suçmu olucak şimdi? cümlenizi hayret ile okudum.siz böyle düşüneceğinize elektrik idaresinin ihbar hattına ihbar yapıp bir nebzede olsa bu kötülüğe bu soygunculuğa dur demeyi düşünmezmisiniz?.saygılarımla.
Alıntı:
gunesizmir rumuzlu üyeden alıntı
Öğretmen eğitendir öğretendir iyi ve güzeli gösterendir.Başkalarının yaptığı hatta yapmakta ısrar ettiği kanunsuzluğu onaylamayandır.Açıkcası bir öğretmen kaçak elektrik kullansa suçmu olucak şimdi? cümlenizi hayret ile okudum.siz böyle düşüneceğinize elektrik idaresinin ihbar hattına ihbar yapıp bir nebzede olsa bu kötülüğe bu soygunculuğa dur demeyi düşünmezmisiniz?.saygılarımla.
bakın ben hata yapalım demiyorum her türlü faturamıda tabiki devlete ödüyorum.. cümleyi çok hayretle okumakda abartmak olmuş bence.ben başlığı görünce yine bulunduğum bölgeye sinirlendim açıkçası..tekrar belirtmek istedim bu yanlışları..buralarda tedaş ve belediye faturayı genel olarak memura askere polise keser, yerli halk bedavaya alışmış, hayatlar beleş..
neyse bu başka bi başlık altında ele alınabilir.!
Alıntı:
bakın ben hata yapalım demiyorum her türlü faturamıda tabiki devlete ödüyorum.. cümleyi çok hayretle okumakda abartmak olmuş bence.ben başlığı görünce yine bulunduğum bölgeye sinirlendim açıkçası..tekrar belirtmek istedim bu yanlışları..buralarda tedaş ve belediye faturayı genel olarak memura askere polise keser, yerli halk bedavaya alışmış, hayatlar beleş..
neyse bu başka bi başlık altında ele alınabilir.!
Eğitim şart diyorum.
Alıntı:
bide şu açıdan bakalım doğu anadoluda bi ilde öğretmenim. köyün ilçenin hatta şehrin nerdeyse hepsi kaçak elektrik kullanıyor tabiki su parası ödemediği gibi öğrenci parası ve yeşil kartta veriliyor!
burda bi öğretmen kaçak elektrik kullansa suç mu olacak şimdi?
Evet sevgili kardeşim bu bir suçtur ve cezasıda devlet memurları yasasının 125. maddesi uyarınca memurluktan çıkarmadır Aman kardeşim dikkat et ve mağdur olma Ben Allah korusun diyorum Ordaki kaçak kullananlara bir şey olmaz ama sana olur Aman dikkat