Sayın kawa34;
Benim için hayati derecede önemli bu konuda bilgi vererek aydınlattığınız için tekrar tekrar teşekkür ederim, saygılarımı sunarım efendim.
Printable View
Sayın kawa34;
Benim için hayati derecede önemli bu konuda bilgi vererek aydınlattığınız için tekrar tekrar teşekkür ederim, saygılarımı sunarım efendim.
Tazminat işine çok takılmayın kusurunuz yoksa ödemezsiniz ayrıca istenilen rakamlara bakmayın karşı tarafı zengin edecek tazminat verilmez
zenginlik çok göreceli bir kavram degılmı.mesela karşı taraf toplam 40000 tl maddı manevı tazmınat ıstedı.onlara gore bunu alınca zengin olmuyorlar ama bana gore bu para bende olsa zengın biriyim..alan için az para veren için çok para..alt taban üst taban ne tazmınat konusunda zenginlik açısından..
elbette kusurlu tarafın alacağı tazminat kusur oranında değişir bu hakimin takdirindedir bazı durumlarda hakim hiç tazminat vermez. alacağınız nafakada eşinizin gelir ve mal durumuna göre belirlenir klay gelsin iyi günler
benim de tazminat davalarıyla ilgili bir sorum olacak. yükseköğretim kurumunun tarafıma yapmış olduğu yanlış bir uygulamadan dolayı dava açtım. idare mahkemesinde ve danıştayda davayı kazandım. şimdi de tazminat davası açtım. davayı kazanırsam parayı nasıl tahsil edeceğim hemen mi alacağım ve işlemleri nelerdir bilgilendirirseniz sevinirim. saygılarımla
Böyle bir durum çıkarsa mahkeme sonuçlandı diyelim, 30.000 TL tazminat ve aylık 300 500 lira gibi bir nafaka belirlendi.Kişinin asgari ücret geliri varsa ve tazminat ödeyebilecek bir durumu yoksa bu konuda ne yapılıyor
Maddi tazminatlar takistlendirilebilir, manevi tazminatlar peşin ödenmek durumundadır..
Ödeme yapılmazsa İcra yoluyla alınır.
Ödeme yine olmazsa hapis cezası vardır.
Hapis yatmak ödemeyi durdurmaz. Çıkınca borç yine borç, üstelik gecikmiş faizi ile.
Asgari ücretlide olsa nafaka yükümlüsünden bu para alınır, maaşında önceden haciz dahi olsa önce nafaka haczedilir, diğer alacaklılar beklemek zorundadır.
Yani velhasılı kelam nafaka ödemekten kurtuluş yok.
:) bekarlık sultanlık evlenmekmi bir daha tövbe resmi nikah yok olsa bile tekrar :(
aynı durum bendede mevcut kredi borçları üzerime,
Bende 6 ay önce kredi çektim eşimin kredi ve kredi kartları borçlarını kapattım.
tek noktada toplamak istedim borçları.
Bu medeni kanun olduğu sürece töbe resmi nikah yapmam ben.
Kendimi sömürge devletleri gibi hissediyom.