Re: Almanya Kanunlariyla ilgili
Merhaba iyi günler, hatamdan dolayi özür dilerim. Bilgisayarda yazmis oldugum basligi farkli bir baslikta goremeyince yeni baslikla actim. Bu benim hatam. Sorularimin cevaplanmasina yardimci olursaniz sevinirim .iyi calismalar, iyi günler.
Re: Almanya ya da Türkiyede bosanma
Merhabalar,
Bir yakınımın problemiyle ilgili yazıyorum Çok mağdur çünkü ne yapacağını bilemiyor.
2 senedir Alman bir bayanla evli, 7 ay önce eşinin pasaportunu da alarak ülkesine gitmiş. Kendisine hiçbir şekilde ulaşamıyor Telefonu da kapalıymış Ankara'ya konsolosluğa giden yakınım ilgisizlik sebebiyle hiç bir bilgi alamamış. Bu durumda, nasıl bir yol haritası izlemesi gerektiği konusunda bilgi verilirse minettar kalırım. Gerçekten çok çaresiz durumda. Cevap için şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla,
ilk başladığınız yerde verilmiş cevaplarda anlaşılmayan bir konu var mı?
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=44047
Alıntı:
law_aaa rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba iyi günler,
Almanyada evlenen bir Alman vatandasi bir bayan ile bir Türk vatandasi erkek, Almanyada bosandigi zaman Türk vatandasinin bu durumu Türkiyeye gidip tekrar bir de Türkiyede avukat tutarak bosanmasi gerekiyormus. Ancak Türkiyede bosandiklari zaman ise Alman makamlari kendilerine teslim edilen bosanma belgesini kabul edip bosanmalarini dogrudan avukatsiz onayliyormus diye duymustum. Dolayisiyla Almanyada bosanmak isteyen ciftler, hem Türkiyedeki bir avukat icin hem de Almanyadaki avukat icin para ödemeleri gerekmekte ve böylece maliyet iki katina cikmaktadir. Ayrica Alman es muhtemelen Almanyada bosandigi zaman Turkiyede tekrar bosanmayi istemeyecek ve bunun parasini da Turk vatandasinin odemesi gerekecektir ve boylece maliyet 3 katina cikacaktir. Benim sorum bu yazdigimin dogru mudur? Sizin bu konudaki yorumlarinizi bekliyorum. Tesekkurler.
Yurtdışında boşanan Türk vatandaşı Türkiye de tekrar boşanmaz. Yurtdışında ki kararın tenfizi gerekir. Masrafların normalden fazla olduğu hususu doğru olmakla birlikte, şimdilik yapılacak fazla birşey yoktur.
Merhaba iyi günler,
ilk basta sordugum soruya verdiginiz cevabi anladim ancak benim sorum, sadece Almanyada bosanmayi zorunlu hale getirilecek bir secenek Almanyada evlenen ciftlere evlenme esnasinda secenek olarak sunulabilir mi? Buna da Alman vatandasi olan bayanin soyadiyla ilgili oldugu söylenen kisimda "Alman Kanunlarina Göre" diye bir secenegin secilmesinden cikarak sormak istedim.
Verdiginiz cevaplar icin simdiden cok tesekkur ederim. Iyi günler, iyi calismalar.
Alıntı:
ilkimyaren rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Bir yakınımın problemiyle ilgili yazıyorum Çok mağdur çünkü ne yapacağını bilemiyor.
2 senedir Alman bir bayanla evli, 7 ay önce eşinin pasaportunu da alarak ülkesine gitmiş. Kendisine hiçbir şekilde ulaşamıyor Telefonu da kapalıymış Ankara'ya konsolosluğa giden yakınım ilgisizlik sebebiyle hiç bir bilgi alamamış. Bu durumda, nasıl bir yol haritası izlemesi gerektiği konusunda bilgi verilirse minettar kalırım. Gerçekten çok çaresiz durumda. Cevap için şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla,
Arkadaşım sizin sorunuz beni de ilgilendirdi. Lütfen bir hukukçu cevap verebilirmi. Bu konuyla ilgili bilgiye benim de ihtiyacım var.
caza davası açacak turk makamlarına
Alıntı:
Şeyma ÇELEBİ rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşım sizin sorunuz beni de ilgilendirdi. Lütfen bir hukukçu cevap verebilirmi. Bu konuyla ilgili bilgiye benim de ihtiyacım var.
Teşekkürler Şeyma Çelebi ama bende cevap bekliyorum ancak biliyorumki ustalar yoğun. Hepsine kolaylıkla diliyorum.
Alıntı:
Şeyma ÇELEBİ rumuzlu üyeden alıntı
Sorunuzu tam olarak anlasilmiyor. Pasaportun durumunu mu soruyorsunuz yoksa pasaportla Almanya'da ne yapilabilecegini mi? (oturum iznini iptal edip edemeyecegi gibi)
Alıntı:
ilkimyaren rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
2 senedir Alman bir bayanla evli, 7 ay önce eşinin pasaportunu da alarak ülkesine gitmiş. Kendisine hiçbir şekilde ulaşamıyor Telefonu da kapalıymış Ankara'ya konsolosluğa giden yakınım, ilgisizlik sebebiyle hiç bir bilgi alamamış. Bu durumda, nasıl bir yol haritası izlemesi gerektiği konusunda bilgi verilirse minettar kalırım. Gerçekten çok çaresiz durumda. Cevap için şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla,
Sayın Fischer, sorum pasaportla ilgili değil ama Alman hanım eşinin de pasaportunu alıp gitmiş. Yakınım eğer eşini bulabilirse ya boşanacak veya bir karara varacaklar ama hiçbir haber alamadığı için aynı zamanda endişeli de. Kendisine ulaşabilmek için ne gibi yollar izlemeli?