Haklısınız evlenme halinde nafaka kendiliğinden kalkar ama uygulamada her zaman böyle olmuyor. Örneğin devam eden bir icra takibi veya maaş haczi var ise, İcra Hukuk Mahkemesine şikayet etmek gerekiyor.
Printable View
Haklısınız evlenme halinde nafaka kendiliğinden kalkar ama uygulamada her zaman böyle olmuyor. Örneğin devam eden bir icra takibi veya maaş haczi var ise, İcra Hukuk Mahkemesine şikayet etmek gerekiyor.
Soru sahibi iyi bir nafaka ödeyicisi ve nafakaları çatır çatır deniz kenarında yenmekte, yani icra söz konusu değil (şimdilik).
Yine de mahkemeye başvurmak gerekir.
sağolun arkadaşlar öğrenmek istediğim de buydu. Karşı tarafın şu anda bile imam nikah kıydığına eminim. Ama ispatlamam güç onun için mağdurum. Ama eninde sonunda resmi nikah kıyacaklar boşanınca ama onuda bildirmezler. Kendiliğinden nafaka kalkarsa problem yok
evet çatır çatır yenmekte. Mahkemede nafakayı bağlarken karşı tarafın maddi olarak mağdur olmaması için diyor. Kişi çalışma ehliyetine sahip, önce olduğu gibi gene babasının yanında yaşıyor, evleri kendilerine ait ve sürekli il il geziyor. Nafakayıda deniz kenarında yiyiyor ve bana internetten resimlerini yolluyor. Bu nasıl adalettir
peki arkadaşlar benim mahkeme hakim tarafından yanlış açıldı diye reddedildi. İki tarafta boşanmak istediği ve doktorlarda evliliğin devamının aile yapısına fayda veremeyeceği boşanmanın daha doğru olduğunu rapor etti.
Eşim beni terketti ve okadar şahide rağmen kanıtlayamadım. Bizde geçimsizlikten açtık. 15 ay mahkemeye git gel yaptık ve karar aşamasında bu sonuç çıktı.
Madem yanlış açıldı niye başta bunu belirtip mahkemeyi düşürmüyorlarki.
Şu anda 4 aydır temyizde mahkemem sizce sonuç ne olur yorum yapacak arkadaşım varmı
kimse yanıt vermiyormu
Temyize göndereceğinize yeni dava açsaydınız.
Temyizden muhtemelen sonuç değişmeyecek. Vakit kaybetmiş olacaksınız.
kardeş temyize ben yollamadım karşı taraf yolladı. İki tarafta boşanmayı istiyor. Doktor raporuda bunu onaylıyor ama hakim reddediyor. Bu nasıl iş anlamadım.ben haklıysam benim lehime ver, karşı taraf haklıysa aleyhime ver. 16 ay mahkemeye git gel, dosya ortada,en sonda yanlış açılmış,kararını ver.Dünya ne hale geldi be hayatımız bir insanın ağzından çıkacak karara kalmış yanlış yada doğru.
Bu arada kardeş bikere daha mahkeme açmamı tavsiye ediyorsun. Evi terkeden birine hangi suçlama ile dava açmam gerekki. Şahitlerimle bunu ispat edemedi. Şiddetli geçimsizlikten açıldıo bunuda hakim dava yanlış açılmış diye reddetti. Bunun bir yolu yokmu. Davayı hangi adla açmam gerek anlamadım gitti inanın