emekli sandığına tabi olanlar içinde benzer hükümler var
https://www.hukuki.net/topic.asp?TOPIC_ID=5707
Printable View
emekli sandığına tabi olanlar içinde benzer hükümler var
https://www.hukuki.net/topic.asp?TOPIC_ID=5707
Arkadaslar,
Ya gerçekten yas nüfusa yanlis geçirilmisse ki bizim ülkemizde oldukça fazla, bu durumda gerçekte hak ettigi bir statüyü elinden almis olmaz miyiz vatandasin?
Ben israrla diyorum ki, böyle bir önlem almak yerine her yas tashihi isteyenin talebi kabul edilmesin, titizlikle incelensin. Bu konunun istismara ugradigini biliyorum ancak çözüm düzeltilen yasi kaale almamak yerine (ki kendi devletinin hakiminin verdigi karari hiçe sayiyorsun) meseleyi kökünden çözmek gerekir diye düsünüyorum.
gözardı edilen birşey var mahkeme kararından bahsediyoruz tek yanlı irade beyanı ile ilgili bir işlemden değil.
mahkemenin kararını neye dayanarak yok sayacağız sorusunu cevaplamammız lazım
bence eğer yargılama aşamasında eksiklikler görülüyorsa o eksiklikler düzeltülsin. hukuk devletinde mahkeme kararının tanınmaması mümkün müdür. bu madde anayasaya kesinlikle aykırıdır.
Sayın formdaşlar
Aslında maduriyet gösteren ve gerçekten yaş sorunuyla karşı karşıya kalan vardır ve bunların oranı inanın, “kanun değiştikten” sonra istismar etmek isteyenlerin,haksız hak kazanmak :) isteyeceklerin yanında kaybolur. Bu kanunun şu andaki varlığıyla kalması haksızlıktan hak kazanmayı bekleyen kişiler önünü tıkaması açısından isabetlidir.
Zaten siğortalı olmadan önceki yaş büyütme ile ilgili problem yok.SSK onları kabul ediyor.
Tekrar merhaba,
Magdurlarin az olmasi onlarin haklarini tanimimamiz için geçerli bir sebep degil bence. Böyle bir çözüm yerine, gerekli gereksiz kanunlarla oynamaktansa konumuzdaki gibi gerçekten vahim bir konuda gerekli degisikliklerin yapilmasi ve uygulanmasi ya da uygulanabilirliginin saglanmasi hukuk devletine daha çok yakisir kanaatindeyim.
İyi günler
1964 yılı olan doğum tarihim 1969 yılında babam tarafından mahkeme vasıtasıyla 1962 yılı olarak değiştirildi,fakat elimde mahkeme sonuç örneği yok.Nufus cüzdanında doğum tarihim 10-04-1962 dir.
Nufus müdürlüğünün kayıt defterinde yeni doğum tarihim yazılmış fakat
mahkeme karar numarası ve yılı yazılmamış.
Sözlü olarak başvurulan mahkeme arşivlerinde ve kayıt defterlerinde yapılan aramada bulunamadı .Deprem sonucu.
Nufus dairesinden yazılı olarak değişikliğin mahkeme kararı ile yapıldığı ama
bazı yıllara ait karar dosyalarının deprem nedeniyle ( 1999 Adapazarı ) zayi
olduğunu belirten belge aldım.
Elimde okuduğum okulların kayıtlarında doğum tarihim 10-04-1962 olarak kayıtlı.
1982 yılında ssk 'lı olarak işe başladım ve tüm ssk kayıtlarında doğum tarihim 10-04-1962 olarak kayıtlı.Emeklilik için kumuma başvurduğmda görevli memur bu talebimin yaş düzeltmesinin tereddütlü olduğu kanısıyla reddedilme
oranı çok yüksek dedi..
Eğer reddedilirse nasıl bir yol izlemeliyim.Teşekkürler.