Re: Kiracı elektriği ödemiyor
Alıntı:
erolkocak rumuzlu üyeden alıntı
kiracının kira kotratıyla elk idaresine gidin durumu anlatın elekrtigi keserler kiracı mecbur kendi adına alacak kendi adına elektrik faturalarını ödemesse siz sorumlu olmazsınız borc kiracının adına olacak saygılar
BOŞANMAK İSTEMİYORUM protokol yapıp anlaşmalı olarak dava açtık mahkemeye katıldık 15 günlük temyiz süresini doldurduk kesinleşmiş kararı henüz almadıK ve eşimle barıştık BOŞANMA KARARINI DURDURABİLİRMİYİZ YADA BOŞANMAMAK İÇİN NE YAPMAK GEREKİR CEVAP YAZARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM ŞİMDİDEN TEŞŞEKKÜRLER
kiracılar için seyyar abonelik oluyormu
Alıntı:
şeydaavcı rumuzlu üyeden alıntı
BOŞANMAK İSTEMİYORUM protokol yapıp anlaşmalı olarak dava açtık mahkemeye katıldık 15 günlük temyiz süresini doldurduk kesinleşmiş kararı henüz almadıK ve eşimle barıştık BOŞANMA KARARINI DURDURABİLİRMİYİZ YADA BOŞANMAMAK İÇİN NE YAPMAK GEREKİR CEVAP YAZARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM ŞİMDİDEN TEŞŞEKKÜRLER
Evet; Erol Bey'in çözüm önerisine katılıyorum. Bunu uygulamak ta çok kolay. Ancak benim sorunum daha farklı. Benim kiracımın elektriğini kesip saatini mühürlüyorlar. Hemen akabinde mührü koparıp elektiriğini bağlıyor.
Ayrıca bunun dışında sözleşme onun adına olmasına rağmen doğalgaz faturalarını ödemediği için doğalgazını kestiler. Ancak kesme şekli şu oluyor: İgdaş gelip size ait olan doğalgaz saatini kiracının borcuna karşılık söküp gidiyor. Ve engel olamıyorsunuz. İgdaş'ı aradığınızdada yeni sözleşme yapmak ve saati alabilmek için eski borcun kapanmasını şart koşuyorlar.
Bu konuda bir çözüm önerisi olan var mı acaba?
şimdiden teşekkürler. (Arsızlığın son noktasında olanlar için de umarım bir çözüm vardır.)
igdaşında yaptığı sacmalık borclu kiracıysa ev sahibinin ne sucu var kiracı borc yapıp cıktıysa ev sahibini ne ilgilendirir bu gaz vermeme işini silah olarak kullanıyorlar maksat alacağını alsın hukuk denen bir şey var igdaşla yapılan sözleşmede boyle bir madde varmı abone borcunu ödemez cıkar ise ev sahibinden alırım diye yasal yollardan hakkınızı arayın derim saygılar
Alıntı:
onur.engineer rumuzlu üyeden alıntı
Herkese saygılarımı sunuyorum.
Kiracım sözleşmesi kendi adına olmayan elektrik borcunu birtürlü ödememekte ısrar ediyor.Bu durumda ne yapmalıyım?
Elektriği kullanan kendi adına abonelik sözleşmesi yapmak zorunda.Anladığım kadarıyla kiracınızdan önce orada kim varsa onun aboneliğiyle kiracınız cereyan kullanıyor.O kişi sözleşmeyi mekanı boşaltırken sona erdirmeliydi.O kişi kimse Tedaşa borçlu da odur.Ama siz Tedaşa dilekçeyle ve kira konratınızla başvurup orada sözleşmesi olan kişinin değil başka bir kiracının bulunduğunu bildirirseniz tedaş kendisiyle sözleşme yapmayan birinin başkasının taraf olduğu bir sözleşmeyle elektrik kullanmasına izin vermez ve cereyanı keser.Kiracınızı sözleşme yapmaya da bu surette zorlamış olur.Cerayan kesilinceye kadar biriken borçtan sözleşmesini sona erdirmeden o mahalli boşaltmış olan abone sorumludur.
Alıntı:
Av.Ferda Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Yazılı bir kira aktiniz var mı?
Elektrik borcunu mümkünse siz ödeyin sonra kiracınızın ödemediği elektrik borcu için ilamsız icra takibi yapın.Takibe varsa kontratınızın suretini de koyun.
Avukatınızdan yardım almanızı öneririm.
Sayın Aydın,
Niye ödesin ki? İcra takibini hangi sıfatla yapacak? Benimle hiç alakası olmayan bir borcu ödedim ve alacağımı isterim mi diyecek?
Bu durumda yapması gereken: kiracısının bir başkası adına olan sözleşmeden elektrik kullandığını Tedaş'a ihbar etmektir. İşletme enerjiyi keser ya da kesmez bu, ev sahibini bağlamaz. İşletmenin bileceği bir iştir.
Re: Kiracı elektriği ödemiyor...
Alıntı:
onur.engineer rumuzlu üyeden alıntı
sözleşme site ve apartman adına yapılmış,daha sonra da kimse üzerine almamış,ben evi satın aldığımda bu şekildeydi
Sayın Aydın,
Pardon bu iletiyi görmemişim. Ben ilk anda sözleşme bir önceki kiracının adına diye düşünerek yorum yapmıştım.