-
Sevgili Nilgül
Kriminoloji Dersi Elbetteki önemli Bir Derstir.belirttiğin Gibi Ceza Hukukuylada Yakindan Ilişkilidir.ama Bu Kriminoloji Dersini Zorunlu Ders Yapmak Için Yeterli Bir Sebep Değildir.ceza Hukukunda Uzmanlaşmak Isteyenler Bu Konuda Kendilerini Geliştirme Yoluna Gidebilirler.bende Kriminoloji Dersini Seçimlik Ders Olarak Aldim Ve Verilen Eğitimi Yeterli Buldum.anladigim Kadariyla Ceza Hukukuna özel Bir Ilgin Var Bence Okul Dişinda Kendini Bu Konuda Geliştirebilirsin.benim Ticaret Hukukuna Olan Ilgim Gibi.seçimlik Derslerimi Ticaret Hukukundan Seçiyorum Ve Bu Derslere Daha Fazla Zaman Ayiriyorum.sadece Derslerde Verilen Bilgilerle Yetinmiyorum.
-
Sevgili Nilgül, isim yanlışlığı yüzünden özür dilerim. [B)]
-
aşkolsun Emrah, tamam biraz sert biriyim ama o gözünü morartacak kadar da değil
-
benim fikrime göre hukuk fakültelerinin 5 yıla çıkarılmasının istenmesinin verilen eğitimin kalitesi hakimlik ve savcılık sınavlarında olan başarısızlık veya fransada yapılan anayasa oylamasıyla falan bir alakası yok bunlar olsa olsa işin bahanesi maksat bir sebebi olsun mantalitesidir.işin özünde yatmakta olan basit bir matematik denklemidir tbb de 52.195 kayıltlı avukat bulunmaktadır ve 6000 de stajer arkadaşımız toplam 60 bin diyelim Türkiyedede 15 milyon üreten insan var diyelim(mesela okadarda yok ya neyse)250 kişiye bir avukat düşen günümüzde aynı hızda mezun veren fakültelerimizi hesaba katacak olursak bu hızla 50-60 kişiye bir avukat düşecek günleri görmek istemeyen meslekdaşlarımız ve barolar birliğinin baskılarıya fakülteler 5 yıla çıkarılmak istenmekte ve avukatlık imtihanıda hali hazırda mezun arkadaşlarımızı beklemektedir .sonuç olarak daha fazla avukat istenmemesi ve hukuk fakültesinin artık tercih edilmesini azaltmak maksadıyla yapılmış bir failiyettir allah mesut ve bahtiyar etsin ne diyelim
-
Tamamen Siyasi Bir Karardir Adalet Bakaninin Kisisel Dusuncasinin Yansimasidir Hukuk Egitimini Yetersiz Buluyolarsa Ozel Univ Ve Ogretim Uyesi Bulunmayan Hukuk Fak Cozum Bulsunlar
-
arkadaşlar bence okulda en cok verilmesi gereken ama aslında üzerinde hiç durulmayan bi konu var..öğrencilik hayatında sınavlar,sınav sonuçları,notlar,hocaların kaprisleri ve benzeri sorunlardan dolayı pek çok kişi okul hayatını gerilim sıkıntı olarak görmektedir..oysaki hak hukuk işi insanların vicdanlarıyla yapması gereken bi iştir.
bu sebeple okulda öncelikle hocalarımızın öğrencilere insanlık değerlerini,hakkın üstün tutmayı öğretmeleri gerekmektedir.bu şekilde bilgileri alacak olan öğrenci kanımca daha sağlıklı düşünebilecek ve vacdanıyla cüzdanı arasında kaldığı zaman hak olanı secebilecektir..
toplumumundada görüldüğü üzere hukukcular ve özellikle avukatlar üzerinde yalan dolan,dalavere ve rüşvett suclamaları had safhadadır..bu işin çözümü temelden başlamaktadır.okul sıralarında benimsenmesi gereken bir konu gözardı edilip öğrenciler tamamen derslerle kalkıp derslerle yatmaktadır.bu da zihinlerini bulanık hale getirmektedir.
değerli görüşlerinizi bekliyorum.
-
Öncelikle merhaba.Ben Hukuk 2.sınıf öğrencisiyim. Bana göre 5 yıl kararı doğru karardır fakat yanlış uygulamaya kurban gider.Çünkü ilk sınıfı bir İngilizce sınıfı yapmak yanlıştır.Hukuk eğitimi gerçekten zor bir eğitim hepimizin bildiği gibi.Bu eğitimi kolaylaştırmak için ise yapmak gereken (sadece) hukuk derslerini 5 yıla yaymaktır.Devletimiz verdiği eğitimde ne kadar başarısız olduğunu her defasında kabul ediyor fakat nedense işe temelden yani ortaöğretimden yaklaşacağına direk üniversiteden yaklaşıyor.
Şunu özellikle belirtmekte yarar görüyorum:1.sınıftaki bazı dersler gerçekten çok gereksiz.Mesela Beden Eğitimi,Edebiyat,İnkılap Tarihi gibi...Bunları zaten kaç defa gördük! Bize üniversitede mesleki eğitim verilmesi gerekmez mi? Teşekkür ederim...
-
Adalet Bakani Sayin Cemil çiçek Bir Konuşmasinda şunlari Söyledi :
' Birçok Hukuk Fakültesi Mezunu, Kidemli Bir Zabit Katibi Kadar Hukuk Bilgisine Sahip Değil. Hakimlik-savcilik Sinavinda O Puan Alan Hukukçularin Olmasi Bizim Için Büyük Bir Ayiptir'
Durum Bukadar Vahimken, Hazirlik Sinifinda Sosyoloji, Matematik Ve Ingilizce Gibi Derslere Yer Verilmesine Anlam Veremiyorum. Bu Dersler Mi Hukuk Eğitimi Kalitesini Arttiracak.
-
Üniversitenin amacı uzmanlaşmadır. Amacımız iyi bir hukukçu olmaktır; diğer dersler de başkalarının uzmalaşması gereken konulardır. Bence diğer derslerin bir anlamı yok! Önce hukuk eğitimi yerinde olmalı.
:)
-
arkadaslar adlat bakanının acıklaması bı talıhsızlıktır sıyası ırade bu konuda acıklama yapacak en son fenomendır hukuk fak kalıtenın dusmeye baslaması ozel unıv adaletın peskes cekılmesıyle basladı T.T.K