Re: Fazla Mesai Ödenmemesi
özür dilerim erdoğan bey ben ayrı başlıklar altına aynı sorumu yazdım fakat aynı başlık altında toplanmış bunun farkına varamadım lütfen kusuruma bakmayın.... :(
tabiki bir işyerinde çalışıyorum.. siz şimdi işe gelinmeyen günler mesai ücretinden kesilmesinin doğru olduğunumu dile getiriyorsunuz. neden bir iş günü kesilmiyorda mesai saatide iptal ediliyor anlayamadım. ben günde 9 saat çalışıyorum. normal saat ücretim 2 ytl mesai ücretim 3 ytl. kesinti neden 2 ytlden değilde 3 ytl den yapılıyor. benim temmuz aynda 75 saat mesaim varken 43 saat görünüyor. 3 gün kesintim var. hem 10 saatten kesiliyor hemde mesai ücretinden kesiliyor.. buna anlam veremiyorum... ilginize çok teşekkür ederim ERDOĞAN BEY...
Re: İş Kanunu'na göre mesai hesaplanması
mrb;
günde 11 saat haftanın 6 günü çalışıyorum.ayda 1 kez de pazar günleri 11 saat çalışıyorum.bu durumda aylık mesai ücretim ne kadar olmalı ve nasıl hesaplayabilirim? yardımlarınızı rica ediyorum.
not:aylık maaşım 950 ytl.
Re: İş Kanunu'na göre mesai hesaplanması
Haftalık 45 saati aşan çalışmalar fazla çalışmadır.
45 saati hesaplarken,yemek-çay molası gibi ara dinlenmeler çalışma süresinden sayılmaz.
Maaşınız/225= saat ücretinizdir.Bulduğunuz rakamın %50 fazlası fazla çalışma saat ücretidir.Fazla çalışma sürenizle fazla çalışma saat ücretinizi çarparsanız,almanız gereken miktarı hesaplayabilirsiniz.
Cevap: Re: İş Kanunu'na göre mesai hesaplanması
Merhaba Değerli Hukukçular ve Hukuk Severler..
ben yeni işe girdim 7 ay oldu. Çalışma saatlerimiz 13:30 ve 22:00 arası belirlenmiştir. Fakat gün geliyor bazen 21:00 de bazen 19:00 da çıktığımız oluyor. Sorum şu: İşverenin bizden erken çıktığımız günlerin eksik çalıştığımız saat ücretlerini maaşlarımızdan kesme hakkı var mı? Yani her gün tam 8 saat değil bazen 7 saat çalıştığımız oluyor bu eksik çalışmalarımızı maaşımızdan eksilte bilir mi? saygılarımla..