:) Tatil anılarınızı bekliyoruz arkadaşlar. Yediğiniz içtiğiniz sizin olsun şu gördüklerinizi bir anlatın bakalım. Kim ne etmiş?
Printable View
:) Tatil anılarınızı bekliyoruz arkadaşlar. Yediğiniz içtiğiniz sizin olsun şu gördüklerinizi bir anlatın bakalım. Kim ne etmiş?
Kuşadası/Güzelçamlı'da 4* bir otele gittik, 5 günlüğüne.
Tatil ilk başta iyiydi, 4. Gün zehir oldu.Oğlum bir kaza yaşadı, sağlık ocağında dizine 5 dikiş atıldı.
Geçmiş olsun.
Tatil anılarını, gezip gördüğünüz yerleri ve tavsiyelerinizi bekliyoruz.
Anlaşıldı.
a)-Tatil yapmaya fırsat bulamadınız.
b)- Tatil yaptınız fakat paylaşmak istemiyorsunuz.
Cevap a şıkkı:)
Akdeniz aşığıyım :) Bu sene de Antalya Kaş'ta kaldık. Kaş bizim için bir tutku.. Makyajsız sade bir güzelliktir Kaş Kaş'ı anlamak için öyle uzun edebiyat yapmaya hiç gerek yok. O kadar bakir, arınmış, öyle özlenesi bir yer .Özellikle denizin turkuazı, sakinlik, çoluk çocuğun az gezdiği keşmekeşten uzak,her daim burnunda iyot kokusu ve her yeşillikten fışkıran begonviller...
Şimdi gözlemlerim;
Hiç kaya sokarı diye bir balık duydunuz mu..Ben hem duydum hem yedim.:))Bu kadar küçük bir balık olupta yanında birsürü ekmek yediren başka bir balık türü bilmiyorum ..
Her tatil beldesinde önerilen meşhur tekne turlarından biri de Kaş için Kekova tekne turudur..Bu turun uğrak yerlerinden birisi de Simena antik kenti üzerine kurulmuş olan Simena kalesi ziyaretini mutlaka yapın.Yerli halkın sattığı adaçayı,kekik, el yazması başörtüler..ve suyun içindeki antik likya mezarına ulaşmak için paçaları sıvayıp dalın suyun içine :)) bakıymmm.ÜStüne birde sedirlerin üstünde balık+salata repliği... Ohh şimdi oldu.. Bu turda Batıkkenti veakvaryum koyu gibi birsürü noktalara denize gireceksiniz.. Bindiğiniz yatın içinde cam fanuslar var ise denizin altındaki şöleni de kaçırmamış olursunuz.
Çukurbağ yarımadasındaki şirin oteller de kalmak görsel zenginlik açısından çok daha doyurucu.Benim otel tavsiyem yıllardır girriğim + Kaş'ın sembolü olan Aquaparktır... Yemekler mük-kemmel,yıllardır aynı işletme o yüzden herşey oturmuş sistem sağlıklı çalışıyor..Havuzun suyu bile denizden çekiliyor.süpperrr....Deniz ayrı bir şey zaten...anlatmama gerek yok... Karşınızda bir çeşit darulaceze Meis,:)) Çünkü yunan hükümeti Türklerden o denli korkuyor ki, tekrar elden gitmesin diye oraya halkını yerleştirmiş ancak ıssız bucaksız bir mıntıka gitse gitse kim gider genelde yaşlılar kalıyor,bazan yazlıkçılarda geliyo tabii... Aslında bu konuda çok konuşulacak şey var ama konuyu saptırmayalım..Bir zamanlar bizim olan meis şimdi greek amcaların..
Tekne ile ulaşabileceğiniz Limanağzı (limanağzında 2-3 tane otelcik var ,yani oraları da katlettiler) ile Kaş merkeze yakın olan Büyükçakıl ve Küçükçakıl plajları bir de Kalkan'dan Kaşa gelirken Kaputaş plajını unutmamak lazım. Deniz mükemmel... Mayıs ayında rahatlıkla deniz yapabilirsiniz... Sezon Ekim bazen Kasım da kapanıyor....
Not:1Antalyada hava sıcaklığına +2 derece koyun Kaş'ın sıcaklığı hep daha fazla oluyor....
Not 2: "Bir zamanlar domuz inerdi Kaş kayalıklardan" geyiğine karşı ben 8 senedir hiç göremedim diye yanıt veriyorum...
Not 3: En iyi dalış noktaları Kaşta ve mavi yolculuk duraklarından biri yine Kaş'tır...
Aslında bu yazının sonu gelmez, çok fazla birikmişim var..ama Kaş ile ilgili merak ettiğiniz birşey olursa yazın arkadaşlar,kardeşiniz cevaplar:)
Bayramda da Kemer de olacağız.Şu tahtalı dağı teleferiğini binip Antalyayha birde 2600 küsür yükseklikten bakacağız,inşallah..
İyilik dileklerimle,
Teşekkürler Sn. kefum...darısı gitmeyenlerin, gidemeyenlerin başına.:)
artık önümüzdeki maçlara bakıcaz :p
bayramda kim nereye gidiyor :rolleyes: