KKB ekranında süre yoktur.MB ekranlarında 5 yıllık bir süre vardır.
Bu kişi zaten icralık duruma gelmiş yeni kart alamazki limitini doldurup boşaltsın.
Yapacağı şey dediğim gibi banksından borcu olamdığına dair yazı alması.
Printable View
KKB ekranında süre yoktur.MB ekranlarında 5 yıllık bir süre vardır.
Bu kişi zaten icralık duruma gelmiş yeni kart alamazki limitini doldurup boşaltsın.
Yapacağı şey dediğim gibi banksından borcu olamdığına dair yazı alması.
Ben o kartları 5 ay sattım kime nasıl verildiğini çok iyi bildiğimi düşünüyorum.2003 senesinde olan bir olay olmuş bitmiş ... Kredi kartını rahatlıkla alır ama kredi alamaz.kart kullanarak puantajını (skoru) yükseltmeli ki bankanın ekranına düşsün...
Satışçı arkadaşım bende kredi izlemde 5 yıldır görev yapıyorum KKB ve MB ekranında olumsuz kaydı görünen birinin skorunun yükselmesi kredi için aranması,düşmesi kalkması diye birşey yok.Banka 3 ayda bir KKB ve MB'sına liste yollar.İstisna bir durumda listede olan biri için güncelleme yapılır ama genelde KKB ekranında borcu kapansa idari takip veya kanun takip kapalı veya idari takip veya kanun takip geri ödeniyor gibi ibareler yer alır.(Bu listeleri ben yolluyorum ve KKB,MB ekranları bana açık) Kart vermek bu saatten sonra bankanın insiyatifinde...Eğer büyük banka risk alırım diyorsa kartta verir kredide ama prosedür vermemesi gerektiğin söyler.
Dediğim gibi arkadaşım bankayı ara borcu yoktur yazını iste.
Ha kağıdı aldıktan sonra krediyi vermek gene karşı bankanın insiyatifinde.
Tüm işlemleri ekranda görüyorsunuz yapmayın.borcunun kapandığınıda görüyorsunuz .. Bu müsvetteden başka bişey değildir. Örnekleri elimde hayli fazladır..
Bende bunu yazdım tekrar bir oku istersen.
KKB (bu bankaların ortak ekranı diyebilirim) ekranında borcunuzu kapattıysanız idari takip veya kanun takip kapalı kaydı çıkar.Bu silinmez yanlızca borcu yoktur yazısı alırsanız sorun olmaz (genede kredi verenin insiyatifinde).MB ekranın da borç kapandıktan sonra kapanmış görünür ama bu kayıt silinmez devlet af getirirse silme işlemi yapılır.
M.B. kayıtlarında kapanmış olan borçlar 5 yıl sonunda silinmiyor mu?
M.B. kapanmış borçları 5 yıl sonra siliyor ama KKB hiç bir zaman silmiyor.
1999 Aralık ayında X bankası kredisiyle 36 ay vadeli bilgisayar almıştım. 1,5-2 yıl sonra geri kalan taksitleri ödeyip borcu kapatmıştım ama X bankası borcu kapattığımı KKB'ye birdirmemiş, zar zor 1 ayda durumu düzelttirmiştim ama bilgi hiç silinmiyor. Araştırmalarda hep 99 yılından bir takibiniz olmuş, borç ödenmiş tamam ama.. diyorlar. Sicil gibi birşey herhalde. Borcu ödemiş olsak bile olumsuz bir sicil oluyor bu durum.
Ödenen kayıtlarda 3, ödenmeyen kayıtlarda 5 yıl sonunda siliniyor.