Re: Nafakadan Dolayı İcra
sayın mrtecetin:
benim burda bir azmim söz konusu deil.ve yaptığımla öğünmüyorum! benim bu tepkim bir stemdir.eşimle anlaşmalı boşanmaya karar verdik.ertesi sabah gidip adliye'ye dilekçe verip hakim karşısına çıkacaktık.malesef eşim gelmedi ve ilk olarak dilekçeyi ben vermek zorunda kaldım.iki hafta sonra avukat'ıma bir yazı gelmiş ve eşim maddi ve manevi tazminat davası açmış.ardından kendisine iade ettiğim eşya ve ziynet eşyaları içinde dava açmış.aynı tarihte aile mahkemesince arabama tedbir konmuş.hakim ara kararla tedbir nafakası bağğladı bende ödemeye başladım.işlerim kötüye gitmeye başladı iki ay ödeyemedim.karşı tarafa rabamı kendisine verip davadan vazgeçmesini istedim buna yanaşmadılar.bu arada iki aya nafakayı geciktirdiğim için hiç bir tebligat yollamadan iş yerime ve arabama haciz koydular.iş yeri adıma olmadığı için bişey yapamadılar.bu arada arabayıda gizledim ve şehir dışına çıktım.hakkımda nafakadan dolayı yakalama çıkarmışlar.bende yeter artık bıktım deyip haciz konan arabamı icraya teslim edeyimde kurtulayım dedim.ne yazıkki arabamda çalındığını öğrendim zaten araba kredi çektiğim için rehinliydi ne bu krediyi ödeyebiliyorum şimdi nede geri kalan borçlarımı.şimdi siz söyleyin ben kızmayayımda ne yapayım hem benden nafaka ve tazminat isteyin hemde ödememi engelleyip işime arabama haciz koydurun ben nasıl çalışıp ödeyecem.avukat'sanız ve yardım etmek isterseniz birşey öğrenmek istiyorum.çalınan aracım ticari plakalı minibüs araç çalındı yalnız plakalarla ruhsat arkadaşımda.arkadaşım emniyete benim yerime gidip plaka ve ruhsatı teslim etse ve arabanın çalındığını ihbar etse sadece ruhsatla icraya çıkarılabilirmi ve bende bu dertten kurtulabilirmiyim.çünkü asıl plakası para ediyor.ayrıca rehinli ve birazda vergi borcum var.şimdiden tşk ederim.
Alıntı:
ahves rumuzlu üyeden alıntı
selam.arkadaşım karşı taraf vekalet verdiyse avukat herşeyi yapmaya yetkilidir ama müvekkilinin bilgisi dahinde.bence sen bu kadın milletine güvenme takibi durdurduk der ama 1 ay sonra bakmışsınki icra gelmiş.artı bide hapis cezası var bunun. sanırım bir çok kişi bu nafaka hadisesinden dolayı başı dertte.ben 2005 ocak ayında evlendim ve 2006 ocak ayında boşanma isteğiyle mahkemeye baş vurdum.boşanma süreci 17 ay sürdü bu arada hakim tedbir nafakası diye bir karın ağrısına hükmetti.3 ay ödedim.ondan sonra ödeyemedim.bu arada eski eşimin avukatı rahat durmuuyor.geri verdiğim tüm ziynet eşyaları ve ev eşyası için'de dava açmış.tabi bizim uyuşuk avukat'ta habire tanık istiyor.bissürü tanık çıkarttım mahkemeye.1 ay sonra bir yazı daha eşimin avukatı bu sefer maddi ve manevi tazminat istemektedir.boşanma dilekçesini ilk ben verdiğim için direkman suçlu konumda ben olduğumu bilmiyorum tabi.sebep soruluyor.son duruşma 19 ağustos 2008 dendi bana.bu arada bizimki ziynet davasını kazanmış.1 hafta sonra iş yerime icra memurları.daha önceden iş yerini başkasının adına devrettiğim için iş yerinde bir sonuca varamadılar.ordan annem ve kardeşimle birlikte yaşadığım eve gitmişler bizimkiler kapıyı açmamış.bu sefer savcılık kararıyla çilingirle kapıyı açmak için geri geleceklermiş.kızkardeşim avukatı arayıp borcu ben ödeyecem icrayı durdurun demiş onlarda durdurmuş.bu arada hemen başka bi ev bulup taşınmaya bbaşlamışlar.pazartesi günü borcun ödenmediğini gören avukat eve tekrar icra getirir ve evde kimsenin olmadığını görür.bunun üzerine adıma bulunan minibüse yakalamalı haciz koydurmuşlar.bende arabayı bir yere gizleyip ortadan kayboldum.bu arada son duruşmamız 19 ağustos diye biliyorduk.19 temmuz avukatım arayıp son duruşmanın bugün yapıldığını ve kararı daha sonra bildireceğini söyledi.ve karar:10 bin ytl manevi tazminat ve her ay 300 ytl yoksulluk nafakası.ödemediğim içinde hapis cezası ve şu anda aranıyorum.bu durumda benim ne nafaka nede tazminat ödeyecek durumum var çünkü bana hiçbir ödeme kolaylığı sağlanmadı.hem beni içeri tıktır hemde nafaka ve tazminat iste.böyle bir hukuk anlayışı ancak türkiye ve geri kalmış ülkelerde olur diye düşünüyorum.ne adalete güveniyorum nede kararları veren hakimlere.ve hiçbirinede saygı göstermiyorum.şu anda ben hollanda'da kaçak olarak yaşıyorum.alsınlar o kararı çerçeveletip duvara assınlar.:o
maaşınız nedirki 10000 ytl tazminat vermişler.bizim bir bayan arkadaş çocuğuda yoktu 2000 ytl tazminat alabildi.eşi memur emeklisiydi.neye göre değer veriyorlar anlayamadım.nafakada çok eğer normal çalışan biriyseniz bana da bağlandı çocuğumla bana daha yeni 6 yıl sonra 225 oldu.eşim emekli ve ortak mülkiyetli evi var.benide aydınlatırsanız sevinirim.
Sayın Ahves,
Avukat değilim, hiç bir avukat benim yazdıklarımı yazmaz, aynısını düşünse bile yazmaz.
Öncelikle Hollanda'dan sınır dışı edilmemek zorundasınız en azından 2 yıl'lık zaman aşımı süresince. 3 ay hapis cezası verilen dosyanın karar kesinleşme tarihini avukatınızdan öğrenin ve üzerine 2 yıl sayın.
Yazdıklarınızı doğru kabül edersek, nafaka+tazminat ödemeyin. Verilen karar fasa fiso'dan başka bir şey olmayacaktır 2 yıl sonra.
Çalınan minibüs için ne yapmanız gerektiği konusunda, boşanma davanıza bakan avukata danışmanızı önereceğim.
Kolaylıklar dilerim.