Re: İşten Çıkarılma Hakkında
Bugün işverenimden şöyle bir yazı aldım:08.08.2005 tarihlerinde borçlandığınız kişilere olan borçlarınızı zamanında ödemeyerek icra takiplerine maruz kaldığınızdan dolayı ücretinize bu icra takipleri nedeniyle haciz işlemi uygulandığı,bu haciz işlemleri dolayısıyla bir kısım şirketimiz personelini meşgul ettiğiniz,dolayısıyla hakkınızda yapılan icra takip işlemleri dolayısıyla iş akışını ve işleyişini olumsuz yönde etkilediğiniz,dolayısıyla iş veriminin düşmesine neden olduğunuz,aynı zamanda bu eylemlerinizle şirketimizin kamuoyundaki imajını ve itibarını da zedelediğiniz tespit edilmiştir.Sözkonusu eylemleriniz sonucunda oluşan olumsuz durumların ortadan kaldırılmasını teminen hakkınızda yapılan icra takiplerine konu olan borçlarınızı en geç 01.12.2008 tarihine kadar ödemenizi ve bundan sonraki süreçte ücretinizde,iş akışı ve işleyişini olumsuz etkileyecek haciz işlemleri uygulanmaması için gerekli tedbirleri almanızı,aksi takdirde ikinci bir ihtarda bulunmaksızın iş sözleşmenizin 4857 sayılı iş kanununun 18. maddesi ve devamı hükümlerine göre geçerli bir sebebe dayanarak FESHEDİLECEĞİ hususunu ihtaren bildiririm......... Değerli hukukçularımız,benim borçlarım banka kredi kartlarınadır ve astronomik faizler yüzündende ödeme imkanım gitgide azalmış ve şimdi ise hiç ödeme imkanım yok.Bu yazıya göre işten atılırsam zaten ödeyemem.Benim durumum işten atılmaya geçerli nedenmidir.Bu durumda benim hiçbir hakkım yokmu.Bu işyerinde 24 yıldır aralıksız çalışıyorum,şimdi benim bütün emeklerim boşamı gitti.Asla kötü niyetli değilim,hatta borçlarımın bir kısmını ödedim ve ödemeyede devam ediyorum.Şimdi borç yüzünden intihar edenleri çok daha iyi anlıyorum.Benide bu yola itiyorlar artık son çare.Ha birde unutmadan sendikamızda bu konuda kılını bile kıpırdatmıyor.Yıllarca bizim sendikaya ödediğimiz aidatlarla ağalık yaşayan sendikacılarımız....onlarada hakkımı helal etmiyorum.
Hakan Bey, bana göre işverenin bu yazısında yazanlar iş sözleşmenizin haklı nedenle feshedilmesi için haklı bir sebep değil... Siz hiç bir şey olmamış gibi işinize gitmeye devam ediniz. İşveren sizi işten çıkartırsa hukuki olarak sonuçlarına katlanır, 24 yıllık kıdem tazminatınızı ve diğer tazminatlarınızı alacağınızdan hiç kuşkunuz olmasın..
İşveren beni işten çıkarırsa,ve ben dava açıp mahkemeyi kazansam.Mahkeme işimin iade edilmesine karar verse bile,işveren yinede beni işe almak istemezse,işe almıyarak,kanunen bir miktar tazminat vererek iş akdimi tamamen feshedebilirmi?Bunu bir yerlerden duymuştum.Herkesin bayramını kutluyorum.
Evet,işverenin mahkeme kararına uymayıp ,mahkemece belirlenmiş olan işe başlatmama tazminatını da ödeyerek sizi başlatmamayı seçme hakkı vardır.
Selamlar,
08.11.2007 tarihinde işe başladığım şirketten yüksek lisans derslerime gideceğim gün bahane edilerek (pazartesi,çarşamba,perşembe derse gidemezsin, yoksa kovarım! denilerek) 13.10.2008 tarihinde işten çıkartılacağım. Patronum şu anki işime biraz daha devam ederek kendisine işçi bulma konusunda zaman kazandırmamı istedi. İşten çıkartma konuları gündeme geldiğinde iş sözleşmemin olmadığı farkedildi ve tarafıma sözleşme imzalatıldı. Süresiz iş sözleşmemde gün belirtilmeden haftada 37 saat çalışma süresi ve haftada 1 iş günü eğitimine devam edecektir bilgieri bulunmaktadır. Haklarım nelerdir? Yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkürler...
HAKAN 07 arkadaşım bende 18 maddeden işten çıkarıldım bu madde iş vereni zarara sokmaktır.sanırım burada bir yanlışlık yapmışlar bu arada sakın pes etme sonuna kadar git hakkınızı asla yedirmeyin .gerekirse insan hakları mahkemesine kadar gidin.bu zalim iş adamlarına haklarınızı yedirmeyin .
Alıntı:
ericccartman rumuzlu üyeden alıntı
Selamlar,
08.11.2007 tarihinde işe başladığım şirketten yüksek lisans derslerime gideceğim gün bahane edilerek (pazartesi,çarşamba,perşembe derse gidemezsin, yoksa kovarım! denilerek) 13.10.2008 tarihinde işten çıkartılacağım. Patronum şu anki işime biraz daha devam ederek kendisine işçi bulma konusunda zaman kazandırmamı istedi. İşten çıkartma konuları gündeme geldiğinde iş sözleşmemin olmadığı farkedildi ve tarafıma sözleşme imzalatıldı. Süresiz iş sözleşmemde gün belirtilmeden haftada 37 saat çalışma süresi ve haftada 1 iş günü eğitimine devam edecektir bilgieri bulunmaktadır. Haklarım nelerdir? Yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkürler...
Seçme hakkınız var.Çalışmak veya okula devam etmek.
İşveren işe iki günden fazla izinsiz olarak gelmeyen işçisini işe gelmediğinden dolayı işçinin haberi olmadan ssk dan çıkışını yapabilirmi aksi takdirde çıkışını yapmışsa ne yapmalıdır
Ard arda 2 gün devamsızlık nedeniyle işveren derhal fesih hakkını kullanabilir.Bunun için 2 gün devamsızlığın ardından 6 gün içinde çalışandan savunmasını istemeli,geçerli belge ile mazeret belirtilmemiş ise çıkışını yapabilir.Çalışanın bu durumda yapabileceği ,eğer geçerli bir sebebi varsa ve diğer şartlarda sağlanıyorsa işe iade davası açmak olacaktır.
Alıntı:
demirbukey rumuzlu üyeden alıntı
HAKAN 07 arkadaşım bende 18 maddeden işten çıkarıldım bu madde iş vereni zarara sokmaktır.sanırım burada bir yanlışlık yapmışlar bu arada sakın pes etme sonuna kadar git hakkınızı asla yedirmeyin .gerekirse insan hakları mahkemesine kadar gidin.bu zalim iş adamlarına haklarınızı yedirmeyin .
Demirbukey kardeşim,doğru söylüyorsun ama güç onlarda.Ben hemen pes etmekten söz etmiyorum ama mahkemeler yıllarca sürer.Yinede hukuki mücadelemi vereceğim.Maalesef çoğu zaman adalet haklının değil güçlünün yanında oluyor.Çünkü onların dişli avukatlar tutacak paraları ve nüfuzları var.Sağlık olsun kardeşim ne diyelim daha başka.İlgin için çok sağol tavsiyene uyacağım.