Re: Askerlik Yurtdışı Tecil

Merhabalar; 
iyi gunler herkeze. anladığım kadarıyla aynı dertten muzdarip olan bir cok kişi var. Ancak ben size durumumu anlatmak istiyorum ve su gunlerde beni gercekten rahatsız eden ilk defa basıma gelen bu nedenlede tecrubesiz ve sanrım bilgisiz oldugum nedeniyle sıkıntıya dustugum bir konu. 
ben libyada mühendis olarak calısmaktayım. 2 sefer askerligimi ertelettim libyadaki turk konsoloslugundan. son tecilim kasım 2008 de bitiyor. ben suan türkiyedeyim. eski calıstıım şirketten ayrıldım ve yine libyada baska şirketle anlastım ancak şirketin blok vizesi olmadıı için henuz beni muimme vize ile gondermek istiyorlar, bende onlara askerlik durumumu anlattım ve blok vizeyi yani calısma vizesini beklemek zorunda olduumu aksi takdirde daha büyük sıkıntılar olusabilcegini soyledim. onların bana cevabıda kasıma kadr çalısma vizesi cıkmayabilir. boyle bir risk soz konusu dediler. şimdi merak ettigim birazda korktugum olay su. kasımda tecilim bitiyor. ben ornek veriyorum kasım sonunda yurt dısına cıkmak istesem işçi vizesi ile havalimanında bir problem olurmu.? yani tecil tarihim bittikten ne kadar sure sonra yurt dısına cıkmam engellenir. ? bunun belirli bir suresi varmıdır. yada ne yapmam gerekir.? yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba. Emin olmamakla birlikte dusuncem su sekilde. Sanirim kasim ayina kadar ertelendigine gore kasim ayinda muayene olmaniz gerekiyor. Ondan sonra da ortalama 1 sene sonraki celbe sizi yazacaklardir. Simdi sizin iki seceneginiz var. Ya kasim ayinda askere yazilirsiniz ve diyelim ki celbiniz 2009 mayis ise 2009 nisan ayinda konsolosluga gider calistiginiz icin gidemeceginizi belirtir ve tekrar erteletirsiniz ya da kasim ayinda riski goze alir yurtdisina cikarsiniz. Forumda asker kacaklari aranmayacakmis basligi altinda cesitli yazismalar var. Yeni bir genelgeden soz ediliyor. Durumu net olarak bilmiyorum ve soylenenleri de %100 kabul etmiyorum. Eger imkaniniz varsa en iyisi bunu subeye sorun derim. Bizzat gidip gorusebilirsniz. Sahsen ben bu sekilde hallettim islerimi, keza Almanyada muhendisim ve askerligimi onumuzdeki haftalarda erteletecegim.
Bilgilerim bu kadar ama hicbiri icin kesin bilgi diyemeyecegim. Sizi yaniltmak istemem sayin meslektasim.
Selamlar.
Ek Not: Askere yazildiginiz zaman istediginiz kadar yurtdisina giris cikis yapabiliyorsunuz, yazilmis olmaniz yurtdisina cikisiniza ya da calisma vizesi almaniza "bildigim ve yasadigim kadariyla" engel degil. Benim de normalde önümüzdeki celple birlikte yedek subay olarak askere gitmem gerekli(ydi)

Dövizli askerlige zamani geldiginde basvuracaksiniz. x tarihinde tecil sureniz doldu diye bir bilgim yok ama yarim gununuzu konsolosluga ayirip bir an once halletseniz daha iyi olur...Telefonda gerekli evrak vb sartlari ogrenebilirsiniz.

Alıntı:

Fischer rumuzlu üyeden alıntı

Dövizli askerlige zamani geldiginde basvuracaksiniz. x tarihinde tecil sureniz doldu diye bir bilgim yok ama yarim gununuzu konsolosluga ayirip bir an once halletseniz daha iyi olur...Telefonda gerekli evrak vb sartlari ogrenebilirsiniz.

Konsoloslugu aradim zaten, Turkiye'den ogrenmeniz gerekiyor dedi, oraya da babam soracak, daha haber alamadim. 
Ama mezun olup da yurtdisina calismaya gidenlerin otomatik tecil suresi var midir, bunu hicbiryerde bulamadim..

Merhabalar 
Yurt disinda calisiyorum ve ilk calismis oldugum firmanin isci vizesiyle askerlik tecilimi 31.12.2008 tarihine kadar ertelettim. Erteletme isleminden kisa bir sure sonra bu firmadan ayrildim ve baska bir firmada ilk 3 ayi teknik vize olmak uzere eylul ayina kadar calistim ve askerlik tecilim oldugu icin konsolosluga herhangi bir bilgi yada basvuruda bulunmadan bu firmadan da ayrildim. Fakat simdi gecmis oldugum firmanin isci kotasi cikmadigindan dolayi teknik vizeyle calismaktayim ve askerlik tecilimim bitmesine az bir sure kaldi. Tecil suresinin bitiminden sonra vize degisimi icin Turkiye`ye girdigimde herhangi bir sorun cikarmi , daha once calismis oldugum firmalarda ki surelerin gecerliligi olurmu ve son olarak teknik vizenin yurt disinda bulunulan sureler toplandigi zaman herhangi bir gecerliligi varmidir..! Yardimci olursaniz cok sevinirim. Simdiden tesekkurler...!

Arkadaşım ben dövizli askerlik kapsamından yararlanmak için şuan işlem gören biriyim.
Türkiye'de muayeneni yaptır ve işe başvurma belgelerin ile T.C konsolosluklarından birine başvur. Oradan birkaç belge isteyecekler onlarıda götür. Ayrıntılı bilgi istersen bana ulaşabilirsin.