Bilirkişi beni haklı buldu.Ya şimdi???
Forumun çok değerli üyeleri,hepinizi saygıyla selamlıyorum.Başlıktan da anlaşılacağı gibi bilirkişi aracımı inceledi ve sonuçta beni haklı bularak,ders niteliğinde olabilecek bir rapor hazırlamış.Bu raporu hazırlayan bilirkişiye de gıyabında teşekkürü borç biliyor ve iletiyorum.
Bilirkişi raporunun hepsini yazmıyorum.5 sayfalık bir rapor çünkü.Ama sonuç kısmını belirtiyorum,bazı sorularım olacak.
SONUÇ
1- ............ PLAKA SAYILI FİAT STİLO MARKA ARACIN KAPORTASINDA OLUŞAN DAVA KONUSU HATALARIN,DAVALI ŞİRKET BİRMOT TARAFINDAN UYGULANAN AKS(ARAÇ KORUMA SİSTEMİ)İŞLEMİNİN HATALI YAPILMASINDAN KAYNAKLANDIĞI,
2- ARACIN BOYASINDAKİ HATALARIN 4077 SAYILI YASANIN 4/A MADDESİNDEKİ DÜZENLEMEYE İSTİNADEN AYIPLI HİZMET SAYILACAĞI VE DAVALI BİRMOT AŞ.'NİN ARACIN BOYASINDAKİ HATALARDAN SORUMLU OLDUĞU GÖRÜŞ VE KANAATİNE VARILMIŞTIR.
SORULARIM:
1-Bu sonuca göre ben haklıyım.Ben araç satış sözleşmesinin iptalini ve aracın bana malolan bedelinin iadesini talep etmiştim.Bu gerçekleşir mi?Gerçekleşmesi ne kadar zaman alır?
2-Bu aşamadan sonra(gerçi mahkeme sonucu henüz belli değil)benim ne şekilde hareket etmem lazım.Örneğin bugünkü celse sonucunda karar da benim bilirkişi raporunu incelemem ve beyanda bulunmam(gelecek celseye kadar)isteniyor.Bu ne beyanı??
3-Davalı taraf birmot bu bilirkişi raporuna itiraz edebilir mi?Yeni bilirkişi atanabilir mi?
4-Davalı taraf mahkemeyi kaybetmesi durumunda itiraz edip bir üst mahkemeye davayı taşıyabilir mi?
5-Mahkemeyi kazanmam durumunda en kısa yoldan aracın bana malolan bedelini nasıl alırım??
6-Özetleyecek olursam bilirkişi lehimde sonuçlandı.Benim de isteklerim belli.Sonuç ne olur?Kazanırsam nasıl hareket etmem lazım....
Bu arada davayı sizlerin yardımlarıyla sürdürdüm hepinize ayrı ayrı teşekür ediyorum.(Yanlış anlaşılmasın aslında bir avukata gittim, dava açamazsın,olayın olduğu ilde dava açabilirsin,oraya git dava aç gibi şeyler söyledi.Bu yüzden kendim uğraştım ve sizlerin yardımına başvurdum)