Re: Boşanma ve mal paylaşımı
Evlilik birliği içinde edinilmiş mallar ortaktır. Maaş, faiz, kira gelirleri vs. edinilmiş maldır. Eşiniz 2002 yılından sonra kendi maaşınızdan bu ev için yaptığınız ödemelerin yarısı kadar para talep edebilir.
Alıntı:
Av.Ragıp Atay rumuzlu üyeden alıntı
Yahu diya başkalarına hakaret edene kadar, bir kendi yadığınıza bakın, bir de yanıt yazanların yazdıklarına. Bakın bakalım kim daha çok yazmış.
Hakaret mi? Pes doğrusu!
Siz "ya hu" kelimesinin anlamını biliyormusunuz? Aslında size "İyi misiniz?" diye sormak geldi içimden ama neyse gerek yok...Buna sadece :o im! Bunu sıradan, vasıfsız biri söylese cahildir derdim pek şaşırmazdım belki ama sizin gibi misyonu olan birine hiç yakıştıramadım doğrusu!
Ayrıca forumda yazılan iletilerin uzunluğuyla ilgili bir sıkıntı veya rahatsızlığınız varsa bunu aşmanız kolay. Script'i satın aldığınız yere danışın veya scriptin özelliklerini bir inceleyin, belki üyelerin yazdığı iletilere "kota" koyabileceğiniz bir seçenek mutlaka vardır!
Alıntı:
hksvr rumuzlu üyeden alıntı
Hakaret mi? Siz "yahu" kelimesinin anlamını biliyormusunuz? Aslında size "İyi misiniz?" diye sormam lazımdı ama neyse gerek yok...Buna sadece :o im!
Ayrıca forumda yazılan iletilerin uzunluğuyla ilgili bir sıkıntı veya rahatsızlığınız varsa bunu aşmanız kolay. Script'i satın aldığınız yere danışın veya scriptin özelliklerini bir inceleyin, belki üyelerin yazdığı iletilere "kota" koyabileceğiniz bir seçenek mutlaka vardır!
Hem site kurallarına uymayıp kişileri cevap vermeye icbar ediyorsunuz hem de kafa tutuyorsunuz. Bu mu sizin hak hukuk severliğiniz? Lütfen bize kotayı nasıl, kime ve neden koyacağımızı öğreteceğiniz yerde asıl konumuz olan "hukuka" geri dönün...
Alıntı:
Av.Feyz Pazarbaşı rumuzlu üyeden alıntı
Hem site kurallarına uymayıp kişileri cevap vermeye icbar ediyorsunuz hem de kafa tutuyorsunuz. Bu mu sizin hak hukuk severliğiniz? Lütfen bize kotayı nasıl, kime ve neden koyacağımızı öğreteceğiniz yerde asıl konumuz olan "hukuka" geri dönün...
Açık konuşucam; Espirili bir üslup ve yaklaşımla yaptığım bir hatırlatmaydı sadece. Israr, icbar filan değil yani! Ama anlayış "kıt" ise ben ne yapayım öyle değilmi sayın Pazarbaşı!?;) Ayrıca sizin "Kafa tutmak" tabirinize "Tavsiye" diyelim isterseniz...
Merhabalar.
Benim durumum oldukça karışık.Umarım zaman ayırıp okuyup yardım edebilirsiniz.Ben 1975 yılında evlendim ve şimdi de daha çok eşimin isteğiyle ancak benim de yaşım itibariyle artık gel-git lere artık katlanamam bizi bu durumu getirdi.
Şu anda 57 yaşında bir bayanım ve emekli öğrretmenim.Ve bu yıllar içinde 2002 yılında edinmiş olduğum ancak 3-4 ay once kızımın yurtdısı egitimi için sattığım ve paranın bir kısmını da bankada kendi hesabımda şahsi tuttugum likit değerim var.
Yıllar boyu şu an hala eşim olan beyin ailesinden kalan miras kalan evde oturduk ancak benim bu ev için yaptığım bir çok harcama var.Sonuçta 45-50 yıllık bina hala sapasaglam ayakta durabiliyorsa bunda benim de bir katkım vardır.
Diğer bir malvarlığı ise eşimin üstüne olan yeni alınmış bir araba.
Arabada hak talep etme hakkım olabileceği kanısına yaptığım arastırmalar sonucu vardım
Ancak;Boşanmamız sonucunda eşimin ailesinden miras kalan bu evde herhangi bir hak iddia edebilme durumum varmıdır.Şunu da dipnot olarak söyleyeyim.Bu ev yakın zamanda müteahhite verilecekti.Ve paylar eşim annesi ve iki kardeşi arasında dağıtıldı.Yani eşimin adına gözüken bir pay var.Sonra müteahhitle anlaşamadılar ve iş yarım kaldı.Bunun, mevcut duruma bir getirisi olabilir mi?
Ben açgözlülükte degilim ancak benim de bu yaştan sonra rahat yaşamaya hakkım var.Şu anda kendime orta halli bir ev alabilmek için 30.000 ytl paraya ihtiyacım var.Tabi su anda sahsi olarak bankada tuttugum 28.000 ytl para ile birlikte.Eger evden hak talep etme durumum varsa bu parayı riske atıp avukat tutmak istiyorum.Yok,götürüsü getirisinden fazla olacaksa bu yola hiç baskoymayayım.
Şimdiden çok teşekkür ederim.
mrblar ßen kocamdan boşanmak istiorum ama üzerimde mal varlığı var ve 2002'den önce 1999 yılında alınmış mallardır acaba kocam bu mallardan ßir hakka sahip olabiliyor mu olabiliyorsa ne kadar 3 cocuk var ortada cocuklar ßenLe kalıyor herhangi ßir sözleşmede yapılmadı bu zamana kadar ßana yardımcı olursanız cok sevinrim
Alıntı:
hüsniye yıldırım rumuzlu üyeden alıntı
mrblar ßen kocamdan boşanmak istiorum ama üzerimde mal varlığı var ve 2002'den önce 1999 yılında alınmış mallardır acaba kocam bu mallardan ßir hakka sahip olabiliyor mu olabiliyorsa ne kadar 3 cocuk var ortada cocuklar ßenLe kalıyor herhangi ßir sözleşmede yapılmadı bu zamana kadar ßana yardımcı olursanız cok sevinrim
2002 yılından önceki mallar kişisel maldır.
Kocanız ancak bunların alınmasında maddi katkısı olduğunu ispatlarsa maddi katkısı oranında katkı payı alabilir.
Çocukların velayeti size verilirse, talep etmeniz halinde geliriniz iyi de olsa, babasının bir miktar nafaka ödemesine karar verilir.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
2002 yılından önceki mallar kişisel maldır.
Kocanız ancak bunların alınmasında maddi katkısı olduğunu ispatlarsa maddi katkısı oranında katkı payı alabilir.
Çocukların velayeti size verilirse, talep etmeniz halinde geliriniz iyi de olsa, babasının bir miktar nafaka ödemesine karar verilir.
hımm anladım ama bu mallar ilkten ßenim altınlarımla alınmış mallardır ama üzerine evin bi bölümünü kocam yaptı.. bir cok mal varlığımız daha vardı eşimin adına hepsini satıp bitirdi.. eşim o eve nasıl ispatlıyabilir katkısı olduğunu acaba bunuda söylerseniz cok sevinirim
Yapıldığı dönemde eşiniz çalışıyorduysa bu bile yeterlidir katkıyı ıspatta.