Emsal karar aranıyor ! "cezai şart"
Merhaba,
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=43130
Linkte bulunan sorunumu çözmek için davamı açtım.25 Şubat 2009 tarihinde ilk duruşma görülecek.
Kafamda kurmayı seven biriyimdir.Hukukcularımıza bir sorum olacak.
Avukatım davayı kazanacağımızı söylüyor ve kolay bir dava süreci olacağına inanıyorum.Sorunum bu davayı kazandındıktan sonra temyiz e gitmesini engellemek.
Ben sadece düşünüyorum değerli hukukcularımızdan ricam; sizce emsal bir karar bulursam temyizin önünü kesebilirmiyim?
ve son bir isteğim;ben bu şekilde bir dava göremedim veya bulamadım aynı sorunu yaşayıp temyizden de olumlu dönen kararlar varsa arkadaşların veya hukukcularımızın buraya karar tarih ve numarasını yazmalarını rica ediyorum.
Saygılarımla...
Re: Emsal karar aranıyor ! "cezai şart"
Bu ayın 25 inde duruşmam var.Elinde istediğim türden dosyası olan site sakinleri yardımlarınızı bekliyorum..şimdiden teşekkür ederim.
Re: İş kanunu 17.madde ve tazminat
Davanızda haklı görünüyorsunuz, ama temyizin önünğ kesmeniz mümkün değil. Çünkü bu davada karşı tarafın temyiz hakkı var ve bunu sizin engellemeniz yasal olarak mümkün değil. Şu anda 1400 TL'nin altında kalan alacaklar için temyiz yolu kapalı. Sizin talebiniz bundan fazla olduğundan temyiz yolu açık. Ama karşı tarar bu hakkını kullanmaz ise o zaman lanslısınız demektir.
Re: İş kanunu 17.madde ve tazminat
Merhaba,
Banka sapıttı... ! :)
İlk duruşmada biz böyle bir sözleşme ve fesih yapmadık dediler duruşmayı ileri tarihe attırmayı başardılar...
Hukuk sistemi bumudur yani mahkemeye iki tarafın imzalı sözleşmesini verdim.Korkum şudur ki bu duruşmadada kriminal expertiz raporu isteyecekler :D :D
Ben elimde sakladığım evrakları da mahkemeye ilettim.Çalışma belgesi ve vergi matrahını daha önce ayrıldığım bankadan temin etmiştim şimdi bu belgelere nasıl birşey çıkartacaklar çok merak ediyorum.
Sonraki "komedi mahkemesi" 7 Nisan da.Sonuçlanana kaadr yazmaya devam edeceğim.İlk başta söylediğim gibi...