soruşturma ve kovuşturma başlamamış............
Ayrıca tehdit eden kişinin sesinin kaydedilmesi suç değildir...çünkü tehdit hukuka aykırılığı ortadan kaldıran bir durumdur...
Printable View
Arkadaşlar bundan 4 ay önce dolandırıldım ve bana bu kişiler iş göstermediğinden İstanbula gidip bir çok iş yerine iş başvurusun da bulundum. yaklaşık 100 ofise girip CV bıraktım bire bir görüşme yaptım sonuç ise yok ne bir teklif ne bir cevap nitekim başvurusu yaptığım iş ise gemi işi,gemicilik söktörü tamamen simsarların dolandırıcıların ve buna bağlı aynı paylaşımı sağlayan gemi şirketleri armatör firmaların gemi sahiplerinin doğrultusun da yapılıyor, herkez komisyonunu alıyor.Yeni başlayan gemici için tecrübesi olmadığı için işe girmek ise neredeyse imkansız ve 10m yıllık kaptanından tutunda zabitine kadar herkezin belli, bir komisyon vererek simsarlar üzerinden işe giryorlar ve buna ise töre,adet gelenek adı veriyorlar.Benim gibi dolandırılan ve kandırılan insanların ise haddi hesabı yok yaş farkına bakılmaksızın,harcamalarım 3 bin ytl yi geçmiş durum da ve halen işim yok.şuan güvenlik işine başladım artık ümidim kalmadından dolayı,
03.08.2008 tarihinde 0216......no`,lu telefondan bana bi telefon geldi.beni arayan 40 yaşlarında bi bayan isminin pınar oldunu xxxx... şirketten aradığını ve işe ihtiyacım olup olmadığını sorması üzerine 1200 $ dolar maaş ,ssk ile işe başlarmısınız dedi bende evet dedim vu bunun üzerine faks bilgilerimi acilen belirttiği numaraya hemen gemi belgemi fakslamamı istedi.Ve hemen işe başlıyacaksın acele et hemen faksla demesi üzerine koşarak sevinerek pantolunu bile giymeden belgemi o bayanın söylediği yere faksladım.lakin 15 dakika sonra bayana ulaşmak istedim ve telofon açtım.telefon açtığım yer pendikde ki bir kırtasiye çıktı.bayanı istedim lakin kimlik bilgilerimi almış ve cıkmış olduğu bilgisini aldım yer pendik merkezine yakın bir kırtasiye.ve beni dolandıran kişilerin orda olduğunu bilmem üzerine kesinlikle beni dolandıran kişilerin olduğunu biliyorum.gemi belgemide gasp ettiler tamamen yıkılmış durumdayım.ben ise pendikde bi iş başvurusunda bulunmamıştım.kırtasıyeden bayana ait bütün bilgileri aldım.ve benim bu gemi belgesini kullanabilirler mi?yani bu insanlar her türlü oyun var ,insan tacirliği bile yapıyorlardır bu kişiler.!her türlü kimlik bilgilerimi kullanabilirler mi? sözü geçen şikayetimi ilk olarak,denizcilik müsteşarlığına ,emniyet müdürlüğüne, kaymakamlığa bilgi verdim lakin sonuç yok.Şahısların halen ilanı çıkıyor.ve bugünde sadece 1 telefon görüşmesiyle bu kişilerin vaadettikleri yalanı ses kayıdına almak istiyorum ve bu en büyük delil olacaktır.
eğer ses kayıdı olmassa ve ilanları kesilirse manevi yönden göçeçeğim.bana bir avukat açıklasın allah rızası için
acaba 286 maddeyi 1 kez olsun değiştiremezmiyiz ,6 ay değil mi ,ve en azından çıkarsan işinde hazır olur , eski hükümlüler bile iş buluyor memur oluyo,topluma kazandırılıyor,bizim gibi garipler ise canlı canlı öldürülüp ,hakkını araması bile kısıtlanıyor ,yok kardeşim sen yapamassın haksızsın yaparsan 6 ay ..sindirilsin mi nedersiniz.hakkımızı bile savunamıyoz öylemi,vay bee vayyy yazan neden yazmış yaw o maddeyi bi bilsem keşke hayırlısı olsun
herkes haddini bilecek kimse kimseyi gizlice kaydedemez kız arkadasını kaydeden arkadas haddini bil bence.amac ne olursa olsun git savcılıga onlar kayıt yapsın sen degıl .kanunlar delinemz bır kere ıkı kere yok.lutfen saygılı olalım.
Bunun tartışılacak bir tarafı yok. İzinsiz ses kaydı yapmak suçtur, aile mahkemeleri haricinde de delil olarak kullanılamaz. Kız arkadaşınız size izinsiz ses ve görüntü kaydı yaptığınız için dava açsaydı siz suçlu konuma düşerdiniz. Veya bahsedilen işçi sizin izinsiz kayıt yaptığınızı belirtseydi yine fabrika olarak sorumlu durumda olurdunuz.
Ses kaydı yapmak istiyorsanız, savcılık yoluyla yapın.
Yargıtay Ceza Genel Kurulu kararına göre de yasal yollarla elde edilmiş olsa dahi yan delillerle desteklenmediği sürece telefon dinleme kayıtları tek başına kesin delil niteliği taşımaz.
Telefon rahatsızlığı ile ilgili 03.07.2008 tarihinde Cumhuriyet Baisavcılığına şikayet dilekçesi verdim. Vaktim olmadığından geri almak istiyorum. 07.01.2009 tarihinde mahkeme var diye diğer tarafa tebligat gelmiş ama bana bişi gelmedi. Acaba bu şikayetimi geri alabilirmiyim.Yada mahkemede şikayetçi değilim dersem karşı taraf para cezası yada hapis cezası alırmı?. Ne kadar ytl olur ? Kamu davası olurmu?teşekkürler..
Bence kaydı yetkili merciler tuttuktan sonra neden olmasın. Kisi tarafından tutulmaması kanatindeyim.
bırakalım ses kaydını ,bugün yapmış olduğum suç duyurusu haklı olmama rağmen ,takipsizlik yani yeterli delil bulanaması sonucun da kaybettim yani 100/100 haklı olmama rağmen bırakın delil sunmayı ses kaydı sunmayı ,gazete ilanını ,internet ilanını,sunamadığım gibi,takipsizlikle sonuçlandı,savcı beyin yanına çıktım ,bütün delillerimin olmasına rağmen neden böyle bir sonuç ortaya çıktı dedim,bana söylediği gazete ilanı ,ses kaydı, internet ilanı ,bağlayıcı olmaz dedi,yani delilden sayılmıyormuş,burası hukuk devleti devleti dedi.3 ay öncesinden sonuçlanmış davayı bana tebliğ bile edilemedi,ben cebimdeki son kuruş paramla istanbula gittim.ayrıca savcı bey bağırdı çağırdı ,üstüne üzlük bide azarladı,yani şuan dan itibaren gerçek hukuk devletinin ne anlama geldiğini anlaöış durumdayım.teblikatı ise orda katibi tarafından teslim aldığıma dair onayladım.yani 15 gün mühlet verildi.yani ne ses kaydının ne gazete ilanının nede şahitlerin hiçbir anlamı kalmadı.sadece soruyorum.uzaydamı yaşıyoruz.şahitler dinlemeden bir karar veriliyor.bırakın ses kaydını ses kaydı suç ise,ozaman bu karar hukukmudur.