Doğum belgesi aslı muhakkak olması şartı ile bulunduğunuz yerdeki Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimliği'ne başvurarak yaş tashihi davası açmanız gerekmektedir. Bunun için reşit olmak, reşit değil ise veli tarafından davanın açılması gerekmektedir.
Printable View
Doğum belgesi aslı muhakkak olması şartı ile bulunduğunuz yerdeki Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimliği'ne başvurarak yaş tashihi davası açmanız gerekmektedir. Bunun için reşit olmak, reşit değil ise veli tarafından davanın açılması gerekmektedir.
Cevabın için teşekkür ederim xramazandemirx.
Biliyorum ama 18 ini doldurduktan sonra yaşını değiştirenler için geçerli senin söylediğin. Ben 18 imi doldurmadım daha. Bu Aralığın 25 inde dolduracağım. Yani 3 aydan az bir süre var ve bu süre içerisinde yaşımı değiştirebilirmiyim ?
Bugün yaş düzeltmek için dava açtım.Yaşım 18 den küçük olduğum için bana velayeten annem ve babam ı yazdırdım.Şimdi aklıma bir soru takıldı.Tevzi formunda davacı olarak annemin adı yazıyor ve belgede benim adım geçmiyor.Acaba bir yanlışlık mı var?
2. sorum: Duruşma tarihi bana ne zaman bildirilir.
3. sorum:Dava sürecini hızlandırmak amacıyla gereken belgeleri(hastaneden esas doğum raporunu) ben nasıl alabilirim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Dilekçede taraflar yanlış yazılmamışsa yanlışlık yoktur.
Bir ay içinde bildirilebilir, bir kaç gün sonra gidip kendiniz de öğrenebilirsiniz.
Kurumlara yazılacak müzekkereleri elden takip yetkisi alarak...
Çok teşekkür ederim.