Re: Düğünde takılan takılar
Paylaşılan takı değil,bankada bulunan para.
Bu durumda hesaptaki paranın altınların bozulması ile elde edildiğini de belgelemek gerekecektir diye düşünüyorum.Ayrıca kadına ait olarak değerlendirilen takılar olduğuna göre ortak hesaptaki para için aynı şekilde davranılabilir mi?
evet pek tabii bankadaki paranın takıların bozdurulmasından elde edilen para olduğu ayrıca ispat edilmelidir. Muhtemelen bu durum aileler tarafından da bilinen bir husustur. İspatı çok güç olmayacaktır. Yine takı parası değilse ne parasıdır, aksi ne şekilde ispat edilebilir o da ayrı bir konu.
Neticede takı mevcutsa takı, mevcut değilse bedelinin iadesi karara bağlanacaktır. Bu konuda bir sorun olacağını sanmıyorum.
fahri bey teşekkür ederim...ben pazartesi bankaya gidip görüşeceğim hesap dökümü için..dediğiniz gibi eğer eşim takı parası olmadığını iddia ederse o zaman ne parası onu kanıtlasın...
bu takı meselesi davayı uzatır sanıyorum değil mi?
davalar zaten yeterince uzun zaman alıyor, ama takı meselesinin fazladan bir uzamaya sebebiyet vereceğini düşünmüyorum.
Cevap: Re: Düğünde takılan takılar
eşim benden habersiz bankadan ortak açtığımız kasayı boşaltıp ziynet eşyalarımı alıp ailesine teslim etmiş ve şimdide anlaşmalı boşanma davası açmış dava anlaşmalı değil ben boşanmak istemiyorum diye gönderdim dava nasıl ilerler ve ziynet eşyalarımı tekrar alabilirmiyim eşim satsa bile