Tam anlayamadım ama ya kırmızılarda ya da mavilerde,
yanlış olan bir şey var sanki!!!
Bir de farkındamısınız bilemiyorum ama büyük harflerle kavgalımısınız?
Lütfen yazım kurallarına dikkat edelim.
Printable View
Bana ihtarname falan gelmedi ve bende su kesildiği için kira ödemiyorum.Eger öyle bir dava durumu olursa bende eski ev sahibine dava açacagım kira kontratı yapmadıgı için vergi kaçakçılıgından .Ben şuan ev buldum 1 ay sonra çıkacağım ama eski evimde eski bir perde birkaç sandalye bırakacağım ve o evi boşaltmayacağım.Eger gire bilen varsa girsin haneye tecavuzden hayatlarını karartırım.
Ödemediğiniz kiralar nedeniyle sizin hayatınız da pek aydınlık olmayabilir!
Kira sözleşmesi yapmamak kiraları gelir beyannamesinde göstermemek anlamına gelmez. Yeni ev sahibi bu sene sizden aldığı kiraları mart 2009'da beyan edecek, ayrıca 2008 yılına ait olduğu halde 2008 yılında tahsil edemediği kiraları da beyan etmesi gerekmiyor. Hiçbirimiz kahin olmadığına göre 8 ay sonra ev sahibinin bu kiraları beyan edip etmeyeceğini bilemeyiz.
Ayrıca vergi kaçakçılığından dolayı dava açamazsınız, vergi dairesine şikayette bulunursunuz. Bunu da ancak 1 nisan 2009'dan sonra yapmanız anlamlı olur.
Evin anahtarını ev sahibine verinceye kadar kira sorumluluğunuz devam eder. Hatta sözleşmeniz siz fesih ettiğinizi bildirmediğiniz sürece birer yıllık sürelerle yenilenmektedir. Anahtarı teslim ettiğinizde bile yeni bir kira dönemi başlayıncaya kadar boş kalan ayların kirasından sorumlu olursunuz.
Ev sahibi icra takibi yaparak anahtarı teslim etmediğiniz ve daha sonra da boş kalan dönemlerin kirasını faizi, icra ve avukatlık masraflarıyla sizden tahsil eder.
Ödemezseniz haciz yapar.
Dediklerini anlıyorum ama seninde bilmediğin birşey var galiba. Şu an adliyeye dilekçe vererek eski ev sahibimi hapise attıra bilirim. İkincisi karşı taraf haklı çıkamaz ben her türlü yola başvurdum ama onlar kabul etmedi ve beni susuz bıraktılar. Bunun cezası kanun vermiyecekse ben kendim kanun olur onun cezasını keserim.
Beni çok sinir ederlerse onlara bir oyun oyanırım hapislerde sürünürler.
İsterse hayatım kararsın kira ödemediğim için ama bende onların hayatını karartmasını çok iyi bilirim.
Benim size sormak istediğim hukucusunuz ama haklı tarafı değilde haksız tarafı tutuyorsunuz.
Bizim bir şey tuttuğumuz yok!
Size verilen cevaplarda sadece yaşadığınız sıkıntı nedeniyle yanlış düşüncelerinizi uygulamaya kalkmanız durumunda zarar görebileceğiniz belirtilerek yardımcı olmaya çalışılmıştır.
Kiralarınızı ödemeyerek zaten hatalı konuma düşmüş durumdasınız.
Bunun cezası kanun vermiyecekse ben kendim kanun olur onun cezasını keserim.
Yukarıdaki cümleye aklım takıldı. Kanun olup ceza verirsen kanun yine sana gereken cezayı verir.bence kanuna uy kendiniz kanun olmayınız.TEVDİ MAHALLİ TAYİNİ diye bir dava var.bulunduğun yerdeki sulh hukuk mah. bir dava açabilirsin bu şekilde kira borcunu ödeyebilirsin.
Su için de bulunduğun yerde dilekçe yaz. Kira kontratının sözlü yapıldığını dilekçende belirt.Kontrat bitim tarihine kadar oturabilirsin.Sözlü yapmışsan bunu ispatlarsın daha önce ödediğin makbuz vs şeylerle.