Re: Yüksek lisanstan ayrıldım,ne olacak halim?
Alıntı:
Av.Tayfun Ercan rumuzlu üyeden alıntı
aynı durumda olan arkadaşım var.onunda süresinde tezini tamamlayamadığı için ilişiği kesildi.askerlik şubesi karar aldırırsan ancak seneye gidebilrisin.Aralık ayına yetişmek istiyorsan Askerlik şubesine özel sebeplerim(ailevi v.ss.) var.erken gitmek istiyorum diye başvurman gerekliymiş.bence en iyi ihtimal ancak seneye gidebilirsin
Yalnız yüksek lisans için bu dedikleriniz geçerli değil. Çünkü yüksek lisansa kayıt olmak için zaten askerlik kararı çıkartılması gerekir. Yüksek lisansa başladığınızda okul şubeye yazı gönderir ve şube de yüksek lisans için 3 yıllık tecil verir. Fakat herhangi nedenle ilişik kesildiğinde okul tecil iptal yazısı gönderir. Yazı şubeye ulaştıktan sonraki ilk celp döneminde askere alınırsınız. Altser Şube de söylediğine göre Aralık celbinde alırlar. Aralık dönemine kadar terkrar yüksek lisansa başlayabilirsen gene tecil ederler ya da heyet raporu bulman lazım.
Re: Yüksek lisanstan ayrıldım,ne olacak halim?
Alıntı:
muozi06 rumuzlu üyeden alıntı
Yalnız yüksek lisans için bu dedikleriniz geçerli değil. Çünkü yüksek lisansa kayıt olmak için zaten askerlik kararı çıkartılması gerekir. Yüksek lisansa başladığınızda okul şubeye yazı gönderir ve şube de yüksek lisans için 3 yıllık tecil verir. Fakat herhangi nedenle ilişik kesildiğinde okul tecil iptal yazısı gönderir. Yazı şubeye ulaştıktan sonraki ilk celp döneminde askere alınırsınız. Altser Şube de söylediğine göre Aralık celbinde alırlar. Aralık dönemine kadar terkrar yüksek lisansa başlayabilirsen gene tecil ederler ya da heyet raporu bulman lazım.
işte abi bu heyet raparunu nasıl temin edebilirim.yani illa askeri hasteneden mi alınması gerekli yoksa normal devlet hastesi mi.yani ne tip bir rapor almak gerekir.iş görmezlik raporu mu gerekli.yeni kanununa göre 2 aylık iş görmezlik raporu isteniyormuş herhalde.tam bilmiyorum.bunu tutup da şubeye soramam herhalde.bi yardımcı olun lütfen.