Giovanna rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun diyorum.
Bir bayan olarak yazdıklarınıza kayıtsız kalamadım. Evlilik sorunlarınızı böyle genele yaymanıza bir anlam veremedim doğrusu. Eşinizden boşanıp başka bir ilişkiniz olsa hiçbir sorun yaşamayacağınızı sandığınız anlaşılıyor yazdıklarınızdan. Her şeyden eşiniz mi suçlu? Bence eşiniz hem tecrübeli hem de akıllı bir bayan. Haksızlığa boyun eğmediği için boşanmış, çocuğundan ayrılmayı göze alacak kadar güçlü, yeni bir hayat kuracak kadar da çalışkan bir bayan, sizi korkutan özellikleri bunlar olmasın sakın? Yoksa çocuklu, dul ve işsiz olduğu için onu küçümsemeye mi kakışıyorsunuz? Ne yani siz şimdi eşinize aşık değil misiniz, onu hiç sevmeden mi evlendiniz? Aynı şekilde evlendikten sonra sizin de çocuğunuz olduğunu öğrenseydi sizi, sizin ona yaptığınız gibi anlayış göstermeden terk eder miydi acaba? Boşuna dememişler eşekten düşenin halini ancak eşekten düşenler anlar diye!
Eşinizle üniversitede asistan olduğu için mi evlendiniz? Nedir bu ünvan meraklılığı anlamadım! Eşiniz işine son verildiği için yeni bir işe başlayana kadar kendini sorgulama ve karar verme süreci yaşıyor olamaz mı? Adaptasyon sorunları yaşıyor olabilir mi? Size, yeni evliliğine alışmaya çalışırken tam bu sırada işinden oluyor, haliyle etkilenmiştir biraz, ev işlerini de gözü görmemiş olabilir bu arada. Hiç bunları düşündünüz mü? Ona böyle bir zamanda eşi olarak destek olacağınıza çokça üzerine mi gittiniz? Siz şimdi diyorsunuzdur, bana kim destek olsun? Evlilik bu değil midir, siz eşinizle hiçbir şey paylaşmamışsınız, sadece evlilik masraflarını karşılamak yetmez. "Koca ekmeği meydan ekmeği" derler. Eşiniz dünyanın bütün işyerlerinden kovulabilir, iftiralara uğrayabilir fakat ona sırt çevirmemesi gereken tek kişi sizdiniz. Aynı şekilde sizin de kariyerinizde olumlu veya olumsuz ani değişiklikler olabilir, hasta olup çalışamayabilirsiniz sizce eşiniz bu durumlar karşısında nasıl bir davranış sergilerdi? Allah bilir size piyangodan büyük ikramiye çıksa ilk işiniz eşinizi boşamak mı olurdu?
Sevgili Sinan, bu gelip geçici dünyada her şey para demek değildir, maddi sıkıntıların sona erse bile çok yıpranmış olacaksın. Madem nafaka ödemek zor geliyor neden evlendin o halde? Bir insanı yeni tanıdığımızda evliliğe ikna edene kadar çok bonkör davranıyoruz da imzayı atınca mı birden bire cimrileşiyoruz yoksa? Eşinizi veya başa çıkamadığınız herhangi bir insanı dövmek veya öldürmek size bir yarar sağlamaz. Bu kötü düşüncelerden kurtulup, daha yapıcı başa çıkma yöntemlerini deneyemez misiniz? Yarın öbür gün bir çocuğunuz olduğunda onu da mı dövüp atacaksınız yoksa?
Eşininizin annenizi kovduğunu yazmışsınız. Anneniz de bu olaylara çok üzülmüştür herhalde, kendince yardımcı olmaya çalıştıysa, eşiniz de annenizin biraz fazla özelinize girdiğini düşünüp müdahale etmiş olabilir. Sizin bunu fark edip önlem almanız gerekmez miydi? İnsan sevdiğine höt demeyi bilebilmeli değil mi?
Giovanna
Bu arada size FAHRÜNİSA BORAN'ın AŞK ve EVLİLİK adlı eserini tavsiye etmek istiyorum.