ben deu dayım okulda amfide 200 kişi ders görmek bile zorken 400 kişinin hali ne olacak gerçekten merak ediyorum çok yanlış bir uygulama olduğu kanısındayım
Printable View
ben deu dayım okulda amfide 200 kişi ders görmek bile zorken 400 kişinin hali ne olacak gerçekten merak ediyorum çok yanlış bir uygulama olduğu kanısındayım
Kontejanı fazla olan hukuk fakültelerinde okuyan arkadaşlarımızın kendileri bu durumu yaşadıkları düşünülürse ilk planda değerlendirilmesi gereken arkadaşlarımızın yorumudur.Benim kişsel kanaatim ise kontenjanların artmasıyla mevcut verimliliğin düşeceği kesindir.ilk planda yapılması gereken tüm hukuk fakültelerindeki kalitenin artırılmasıdır ama siyasi kazanç elde etmenin yolu kontejanı artırmayala sağlanacağı gözüküyor
Ben de deu dayım ve her şeyden çok aktif eğitimiyle övünen deu hukuk kontenjan artımı nedeniyle mevcut durumun devam etmesinin imkansız olduğunu gerekçe göstererek aktif eğitimi kaldırmış. Verimin cok cok düşeceiği kanaatindeyim. Akademik kadronun yetersizliğinden yakınan deu hukuk bu öğrencileri nasıl yetiştirecek merak ediyorum doğrusu. Ayrıca yeni başlayan öğrenciler için de aktif eğtimin kaldırılmasının büyük kayıp olduğunu düşünüyorum.
800 kişiyle ders yapmak çok enteresan olacak. Gerçekten... Vakıf üniversiteleri için de bulunmaz bir fırsat oldu. Artık daha tercih edilesi duruyorlar gözümde.
Vakıf Üniversitelerindeki bu kontejan artışı kararının asıl nedeni vakıf üniversitesitelerindeki kaliteyi düşürmektir. Özel üniversitelerdeki hukuk fakültelerinde nedense bu şekilde kontejanı fazla olan üniversiteler yoktur. Vakıf üniversitelerindeki kontejanın arttırılmasıyla özel üniversitelere olan ilgi muhakkak artacaktır, zaten asıl amaç da bu. İyi bir hukuk eğitimi almak istiyorsanız özel üniversitelerdeki hukuk fakültesine girmeniz gerekiyor.(paramn varsa bu sorun değil) Siyasi iktidar özel üniversitelere olan talebi bu şekilde arttırarak, yandaşı olduğu sermayenin gözüne girmeyi tekrar başarmıştır.
Dört bir yanda sermaye ile işbirliği içine giren siyasi iktidar eğitim konusunda da son derece kararlılık ve azimle işbirliği içindedir. SATILIK HUKUK, SATILIK EĞİTİM!
Emperyalist devletlerin geri kalmış ülkeleri sömürme yollarından biri de bu ülkelerde nüfusun kahir ekseriyetinin üniversite mezunu olmasını sağlamak için çoğu karton olmak üzere sürekli üniversite kurdurup diplomalı ama niteliksiz işsizler ordusu yaratarak ülkeyi kasvet,umutsuzluk ve yeis ortamına sürüklemektir.Yapılan araştırmalar bu kişilerin yükseköğrenim gördükleri alanda iş bulamadıkları halde bir ara işte çalışmadıklarını ömürlerini işsizlik ve bunun yarattığı sorunlarla geçirdiklerini göstermiştir.Reel ekonominin bel kemiği olan endüstriyel üretim alanında ise işi bilen kaliteli teknisyen ve ustaların yeterindeden çok az sayıda olması gelimekte olan ülkelerin temel sorunu olurken, yeteri aşan miktarda işsiz iktisatçı, işletmeci hukukçu vs bu ülkelerde işsizler ordusu oluşturup sosyal çalkantılara neden olmakta, emeperyalist provokasyonların araçları durumuna gelmektedirler.