Re: Apartman dış duvarındaki tabelalar
bilgim yok,bağıntısı olurmu bilmiyorum fakat yinede anlatayım.
Belediyeler işyerlerinden tabela harcı alırlar. m2'sine göre belirleniyor ve her belediye kendine göre belirliyor sanırım.
Mesela 3metrekare ışıksız tabelanın belediye harcı 60Ytl gibi bir rakam çıkıyor. Ama dediğim gibi her belediye kendi belirliyor olabilir.Bağlı bulunduğunuz belediyeden net rakamları öğrenebilirsiniz.Sizde bu bedelleri göz önünde bulundurabilirsiniz. Şahsi fikrim ise; ben olsam uğraşmam zaten esnaf kan ağlıyor heryere vergi veriyor sizde yara açarsanız o esnafın üzerindeki etkisi ne olur bilemem.
Saygılarımla
bu arada belirtmeyi unutmuşum bu bedeller yıllık alınıyor.
Sorulan belediye harcı değil.
Soru "dükkanımı kaça kiralarım?"a benzer bir soru.
Duvarımı reklam için kaça kiralarım?
Buna verilebilecek net bir cevap yoktur. 3-5 farklı reklamcıyla konuşulur, rayiç öğrenilir, pazarlık yapılır, en çok verene verilir.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Sorulan belediye harcı değil.
Soru "dükkanımı kaça kiralarım?"a benzer bir soru.
Duvarımı reklam için kaça kiralarım?
Buna verilebilecek net bir cevap yoktur. 3-5 farklı reklamcıyla konuşulur, rayiç öğrenilir, pazarlık yapılır, en çok verene verilir.
Arkadaş, duvarımı reklam için kaça kiralarım demiyorki, sanırım yanlış okudunuz; Birileri kiracı veya mal sahibi olarak çalıştırdığı dükkanının üzerine tabela asmış, ben burdan kaç para kira alırım? diyor...Yani öyle reklamcı çağırıp konuşulup pazarlık edilecek bir durum yok.
O şekilde kendi dükkanının üstüne tabela astı diye kira alan,veren ne duydum ne de gördüm. Dükkan tabelalası için harç alan tek kurumda belediyeler oldugundan bence alabileceği kira konusunda fikir verir. Ama bence zaten almasınlar :D esnafa eziyet...:D
(HARÇ sözlük anlamı;Harcanan para, masraf,bir eşya hizmet için kira bedeli)
En baştan okursanız iki ayrı soru var.
Soru 1:
Alıntı:
hustun rumuzlu üyeden alıntı
bu alanlara izinsiz reklam asılabilirmi?
reklam almak istersek kanunen neleri yapmalıyız
eski takılanları kaldırma hakkımız varmı
Alıntı:
Acaba reklam parası nasıl neye göre belirleniyor tek sefrdemi yoksa sürekli aidat şeklindemi alınır
Soru 2:
Alıntı:
dükkanlar kişilerin mülkiyetinde ise kendi malım deyip duvarımı kullanıyorum size ne kendi dükkanımın üstü burası tabelamıda asarım diyebilirmi?
evet aslında tabela için para istemek hoş değil ancak apartmanımız çok bakımsız oturanlar normal giderleri karşılayamıyor ama altımızda bulunan dükkanlar ise çok iyi kazanan esnaflar eger böyle bir hakkımız var ise bizde çok büyük meğlağlar değil tabiki ama en azından binamızı boyatabilelim sağını solunu toparlayalım istediğimizden onlarında katkısına ihtiyaç duyduğumuzdan reklam tabelasından kira yada 2-3 yıllık 5 yıllık karşılığı para talep etmek istiyoruz .