Re: Baskasının adsl sıfresını kullanmaktan davalık oldum
Alıntı:
oguzmert rumuzlu üyeden alıntı
ıkıcı bır durumda karsılıksız yararlanma denıyor ancak ben bunun karsılıgını abonman ucretı olarak oduyorum zaten karsılıksız bırsey elde ettıgım yok kullanıcıdan dogan bır sıfrenın kullanılması soz konusu onuda yukarda belırttım zaten sahsın hatası oldugunu,
yanı kablosuz modemım olsa dırek baskasının hattına gırıp kullansam bu karsılıksız yararlanmadır dıye dusunuyorum veya telefonumu alıp baskasının hattına baglayıp yararlanırsam karsılıksız yararlanmadır cunku hıcbır bedel odemıyorum.
abonman bedelını odedıgım bır havuzdaki terkedılmıs bır su yatagını kullansam ve bu havuzun sozlesmesındede havuzda bırsey bramayınız aksı taktırde basına gelebılcek herturlu zarardan sız sorumlusunuz dıye bır madde olsa benım bunu kullanmamdan dolayı bır ceza almama olanak varmı tabıkı hayır budurumda aynı buna benzetıyorum.
Olay düşündüğünüzden farklı malesef. Şöyle anlatayım,
2003-2006 yılları arasında farklı şehirlerden dahi farklı @ttnet şifreleriyle erişim sağlanabiliyordu ve bir şifreyle birden fazla kişi bağlanabiliyordu forumlarda söylenenlere göre. 2006 yılından sonra artık Telekom önlem almaya başladı ve uzak santrallerdeki şifreler kullanılamamaya başlandı yine benzer kaynaklardaki yazdılarda da anlatıldığı gibi. Ayrıca aynı santralde olsa dahi kişi, sadece o başka şifrenin gerçek sahibi internete girmiyorsa girebiliyordu ve kaçak kullanıcı bu şifreyi kullanırken şifrenin kendi sahibinin internete girişine de engel oluyordu. Durum hala böyle mi yoksa tamamen engellediler mi bilmiyorum.
Yani, siz bir abonman ücreti ödüyorsunuz. Örneğin 1024 kbps 4 GB limitli paket kullanıyorsunuz ve buna aylık 29 YTL ödüyorsunuz. Ancak kullanım kapasiteniz 4 GB ve aştığınız zaman kota aşım ücreti ödemek zorundasınız ancak limitsiz bir yabancı şifre kullanırsanız 29 YTL'ye limitsiz gibi kullanırsınız. Bu da hırsızlıktan farksızdır. Aynı şekilde limitli bir başka kullanıcının şifresini kullanırsanız indirdiğiniz her fazla MB için o kullanıcıya fazla fatura tahakkuk edilmesine neden olursunuz ve bu da suçtur.
O yüzden, bunu siz ya da sizin bilgisayarınızı kullanan bir başkası yapmış ve bu tespit edilmişse, üstelik bu tespit belgeliyse yapacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Zira telekom, hattın paylaşımının zararları kapsamında, yapılacak hukuka aykırı bir eylemi direk siz yapmışsınız gibi değerlendirileceğinden paylaşmamanız gerektiğini her zaman dile getirmiş ve anlatmıştır.
Hakkınızda hayırlısı...