Cevap: Re: VESTEL Bilgisayarımdaki Sorunu Kanıtlamama Rağmen Kabul Etmiyor!
Aldatan kampanya
Tüketiciyi aldatan kampanyalar sadece bankalara özgü değil. Nisan ayı içerisinde oldukça detaylı işlediğimiz Vestel klimaları konusu da aynı kategoride.
Okuyucularımızdan bu konuda çok sayıda şikayet mail’i geldi.
Şikayetlerin ortak noktası; bayiden alınan klimaların kapasitesinin yanlış olması.
Örneğin; bayiden 18 BTÜ klima alan tüketici eve geldiğinde klimanın tam performans göstermediğinden şikayet ediyor. Servisi aradığında, “Klimanız 18 değil, 16 BTÜ” cevabını alıyor.
Tüketici bayiyi aradığında ise aldığı cevap daha da ilginç: “Klimanın üzerinde 18 BTÜ yazıyor.” Tüketici biraz dişli çıkınca da polemik sertleşiyor:
“Broşürün içinde klimanın 18 değil, 16 BTÜ olduğu yazıyor. Almadan önce okusaydınız.”
Aynı şikayetler, diğer eco plus klima modelleri için de geçerli.
15 BTÜ yazan klima gerçekte 13 BTÜ,
12 BTÜ yazan klima, 10.5 BTÜ,
9 BTÜ yazan klima 8 BTÜ gücünde...
Vestel, kampanyalarında ve fotoğraflarında klimaların gerçek BTÜ’sünü kullanmayıp, akıl karıştıran rakamları kullanıyor.
Eğer amaç fotoğraf ile klima satmak ise başarılı olmuş. Elbette tüketicilerin bu fotoğraflar ile yanıltılması, Vestel bayilerinin tüketicilere doğru bilgi vermeyerek mağdur etmeleri, dikkate alınmazsa...
Remzi ÖZDEMİR 17/05/2010 YENİÇAĞ G.Z.T
Cevap: Re: VESTEL Bilgisayarımdaki Sorunu Kanıtlamama Rağmen Kabul Etmiyor!
Ben de bir Vestelzedeyim.2 yıl önce aldığım laptopu o kadar cok servise götürdüm ki artık sayısını bile hatırlayamıyorum.Vestel bilgisayarlar o kadar sık sorun çıkartıyor ki fabrika parça üretimine yetişemiyor herhalde.Özetle ellerinde yedek parçası bulunmadıgından 3 defa sıfır ve üst model laptop verdiler :) En sonunda 3.yü sıfır olarak kutusuyla sattım ve kurtuldum.
Sorun yaşayanlara Vestel Cem Elektronik Yetkili Servisini tavsiye ederim.Yeni bilgisayarla değiştirme konusunda çok cömertler ;)