siz hukukçumusunuz ?
Printable View
siz hukukçumusunuz ?
Kamu sektöründe çalışan ve hukuk eğitimi alan biriyim. Yazdıklarımdan bu durumun anlaşıdığını düşünüyordum ama neyse?
Kendinize iyi bakın..
anladım zaten de pekiştirmek için sormuştum. verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. bu konuyu konuşalım sizle uygun görürseniz ?
olur tabi..mailimi gönderdim.Hoşça kalın
Sayın Önder71
Arkadaşla aynı dertten muzdaripiz.
Tarım İl Müdürlüğü Memurların Başvuru ve Şikayet Yönetmeliğine görede olumlu yada olumsuz olsun dilekçeleri Personel Genel Müdürlüğüne göndermesi lazım değilmi.Bende PERONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE SUNULMAK ÜZERE Tarım İl Müdürlüğüne diye verdim ,benimde dilekçemi göndermiyorlar eleman eksik diye.
Dava açsam kazanabilirmiyim.
Amirlerin sorumlulukları:
Madde 14 - Bu Yönetmelikte belirlenen usul ve esaslara uygun olarak yapılmış bulunan şikayet ve müracaatlar hakkında Yönetmelikte öngörülen görevlerini zamanında ve eksiksiz olarak yerine getirmeyen amirlere durumun niteliğine ve ağırlık derecesine göre 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 125 nci maddesinde sayılan disiplin cezalarından birisi verilir.
davanın yanı sıra usulüne uygun olarak yapmış olduğunuz müracaatlara uslüne uygun olarak işlem yapmayan idareyi de idari şikayet etme hakkıızı kullanabilirisiniz..
Evet ama idarenin yazımı göndermeme gibi bir hakkı varmı?Yazımı göndermiyorlar diye dava açsam kazanabilir miyim. Memurların Başvuru ve Şikayet Yönetmeliğine göre haklıyım gibi ama emin olamadım.Hukukçu gözüyle haklı olup olmadığımı değerlendirebilirmisiniz.İl Müdürlüğü yazımı göndermek zorunda mı,yaptığı uygulama keyfi bir uygulama mı,böyle açılıp sonuçlanmış davalar varmı acaba.
Şikayette ettim Valiliğe.Yazıyı Tarım İl Müdürlüğüne göndermişler:)))Bimere yazdım ,Bakanlığa göndermişler onlarda böyle bir yazının varlığından haberimiz yok diye cevap yazmışlar.Ben dilekçem burda size göndermiyorlar diyorum,onlar böyle cevap yazıyor.O yüzden tek yol dava açmak kaldı,
Tarım ve Köişleri Bakanlığı nın yer değiştirme sureti ile atanma yönetmeliği 1 ocak 2010 tarihinden itibaren değişti.
siz 2009 yılı mayıs sonuna kadar verdiğiniz dilekçenin akibeti ile ilgili soruyorsanız; size verilen ret cevabının tarihi önemli. tebliğ tarihinden itibaren 60 günlük süre geçtiyse ( ki illaki geçmiştir bu zamana kadar ) o işlemle ilgili yürütmeyi durdurma istemli dava açamazsınız. hakkınızı arama teşebbüsünüzde biraz geç kalmışsınız anladığım kadarıyla..
Ben hukuk mücadelemi kazanmıştım. mahkeme kararın usulsuz olduğunu ve dilekçenin bakanlığa intikal ettirlmesi gerektiğini içeren bi karar vermişti. o doğrultuda dilekçem gitti; ancak yeni tayin döneminin dilekçeleride gitmişti. tayinim de çıktı. o yüzden işin sonunu göremedim. eğer tayinim yine çıkmasaydı bakanlığada dava açacaktım
sayın önder71 e bana göstermiş olduğu ilgi ve yardımlardan dolayı tekrar teşekkür ederim. sağlık durumunuz inşallah iyidir.
sayın sedatif,ilginize teşekkürler.sözlerinizden cesaret buluyorum.2009 mayısda göndermediler,2010 da tekrar dilekçe verdim gene göndermediler,henüz 60 günü dolmadı.
kazandığınız davanın bir örneğini gönderebilir misiniz acaba
davaya emsal oluşturması açısından