dilekçeye kendi tc kimlik numaramı mı yazmalıyım,eşimin kimlik numarasını mı?:(
Printable View
dilekçeye kendi tc kimlik numaramı mı yazmalıyım,eşimin kimlik numarasını mı?:(
Bildiğiniz gibi Resmi makamdan işlem yapılmasını isteyen herkes kendi T.C.numarasını yazmak zorundadır.Aksi halde işlem yapmazlar.Sizinki mutlaka olacak.Sandık,eşinizin T.C.numarasını bilemiyor olabilir.Onu da eklemenizin zararı olmaz.
İyi günler...
Bu adreste dul ve yetimlerden istenecek belgeler sıralanmış.Ben dilekçeyi göndersem,şu şu belgeleri müdürlüğümüze gönderiniz diyecekler.Ben direk dilekçem ile beraber vermiş olduğum adreste sıralanmış olan belgeleri de göndersem emekli sandığı müdürlüğüne olmaz mı?
Vefat eden eşimin bütün hizmetlerini gösterir hizmet belgesini ve görevden ayrıldığı yıldan kesilen kesenek ve karşılıkları gösterir listeyi nereden temin edebilirim?
Dediğiniz yerde, istenecek belgelerle ilgili başlıkta "Son görev yaptığı kurumdan" demektedir.Gayet açık.
İyi günler...
Dikkatimden kaçmış,yardımınızdan dolayı teşekkürler...
Sn.sakar ve Sosyal Güvenlik Hukuku hakkında bilgisi olan arkadaşlar,
Eşim 1991 yılında öldü ve Sosyal Güvenlik Yasası ile ilgili değişikliğin (Emekli Sandığına bağlı olup 5 yılını dolduranlar da dul ve yetim aylığı alacak!) Ekim ayından itibaren yürürlüğe gireceğini duyduk.sakar adlı üyenin yardımıyla da gerekli belgeleri tamamladım,fakat aldığım bir bilgiye göre ''KANUNLAR GEÇMİŞE YÜRÜMÜYOR(MUŞ)!''
Bu durumda ilgili kanun değişikliğinin bize bir faydası olup olmadığı konusunda bilgisi olanlar paylaşımda bulunursa çok mutlu olurum,şimdiden Allah razı olsun...
Geçmişe yürümüyormuş sözünü şöyle anlamalısınız:"1 Ekim 2008 tarihi itibariyle hak edeceğim dul maaşını,bu tarihten öncesi itibariyle isteyemem ve buna hukuken hakkım yok."
Merak etme,moralini de bozma.SSKlı ve Bağkurlulara daha önce verilen bu hakkın E.Sandığı mensuplarına geç verilmesiyle zaten haksızlık yapılmıştı,daha başka bir haksızlık bekleme.Hâlâ içinde şüphe varsa 5754 sayılı kanunun Geçici 4.maddesine bakınız ve oradaki "5434 s.kanun ..hizmet yılı 5-10 yıl arası olanlar"bölümüne dikkat ediniz.Bildiğiniz gibi 5434 S.Kanun E.Sandığı Kanunudur.
İyi günler...
İlginiz için teşekkür ediyorum.Geçici maddenin atıfta bulunduğu 32.,34., ve 37. maddeleri anlamadım ama anlamamda gerekmiyor sanırım!:)
Bu arada dilekçe tarihi önemli mi? 30.09.2008 olarak yazdım Sn.sakar..
Zararı yok.O tarihte gönderirsiniz ve hakkınız 1 Ekim 2008 tarihi itibariyle başlar.
İyi günler...
1 Ekim 2008 tarihinden itibaren,artık 5 yılını dolduran Emekli Sandığı iştirakçisinin eşi ve varsa yetimi de ölüm yardımı alabilecek.
Benim kızım SSK'ya bağlı sigortalı olarak çalışıyor,Emekli Sandığı kapsamında çalışmıyor yani.Buna göre,kızıma yetim aylığı bağlanır mı?Çünkü Sosyal Güvenlik Hukuku konusunda uzman olan Şevket Tezel şöyle diyor:
''Emekli Sandığı’ndan yetim aylığı alırken SSK’ya bağlı olarak çalışmaya başlarsanız yetim aylığını kesilmez. Ama Emekli Sandığı kapsamında çalışmaya başlarsanız kesilir. 1 Ekim 2008 tarihinden sonra da Emekli Sandığı’ndan yetim aylığını SSK’lı çalışmanıza istinaden hak ettiğiniz ücretinizle birlikte almaya devam edebilirsiniz. Ancak SSK’lı çalışırken Emekli Sandığı yetimi sıfatıyla Emekli Sandığı Sağlık karnesinden yararlanamazsınız,çalıştığınız kurumun sağlık yardımından yararlanmanız doğru olanıdır.''
Yukarıdaki yazının kaynağını içeren link: http://www.sosyalguvenlikuzmani.com/...er.php?id=2249
Buna göre,kızım SSK'ya bağlı sigortalı olarak çalışıyor;kızıma yetim aylığı bağlanır mı?Bağlanmazsa bunun sebebi nedir,sigortalı olması mı?Bu konuda ne düşünüyorsunuz?