Re: İşlemden sonra trafik polisinden kaçtım

dün öğlen abim gitti illa kendisi gelsin demişler çünkü çekici motoru x şahsiyet çaldı diye şikayette bulunmuş heralde motorun ve benim aranmam olsa gerek neyse saat 3-4 arası gittik bi tane bile memur yoktu biraz bekledik gelen giden olmayında döndük.. bakalım bugun yarın gidicez artık

Alıntı:

zekie rumuzlu üyeden alıntı

dün öğlen abim gitti illa kendisi gelsin demişler çünkü çekici motoru x şahsiyet çaldı diye şikayette bulunmuş heralde motorun ve benim aranmam olsa gerek neyse saat 3-4 arası gittik bi tane bile memur yoktu biraz bekledik gelen giden olmayında döndük.. bakalım bugun yarın gidicez artık

Pembe dizi tadında bir öykü. Final nasıl olacak bakalım...

bugun otoparka gittik ordaki işlemleri hallettik daha sonra memurların görevde olduğu yere gittik motorla kaçtığıma dair tuttukları tutanağı iptal ettiler yerine uygun bi tutanak tuttular iki paket marlboro verdik istemediler ama zorla verdik.. ehliyet cezasına dair hiç bi konu açılmadı bizde hatırlatmadık bugun başka memurlara baktırıcaz ceza kesilmişmi diye.. onu sormamamızın sebebide benim yakalandığım gibi bi eleman yakalanıyor kask ve muayene 8110ytl)cezasını yiyor tam gidicek memur bi hafta içinde muayene yaptır yoksa ilk yakaladıkları yerde alırlar motoru dediler çocuk sigortada yaptırıcammı abi deyince sigortandamı yok ver bakim ruhsatı dediler sigortası yok diye bi 55 daha eklediler ya çekici alsın götürsün yada git sigorta yaptır gel dediler ve bu sefer akıllanmış olsalar gerek motorun anahtarını aldılar elemandan ve yayan yolladılar. o yüzden bizim cezayı sormadık.. nolur nolmazz

Bir konuda uyarıda bulunmak istiyorum. Biraz sohbet edası olmuş. Ama doğrusu sonucu ben de merak etmiştim. Polis görevi karşılığında maaşını alıyor. Emniyet mensubunun görevini kötüye kullanması, diğer meslek gruplarındaki kötü niyetli kişilerden daha fazla zarar görmemizi sağlayacaktır. Zira; trafikde alkollü araç kullanırken polis tarafından durdurulan kişi, polise rüşvet veriyor ve polis bu rüşveti alıyorsa, daha sonra alkollü sürücü kaza yapıb mal ve daha önemlisi cana zarar veriyorsa bu olayda hem polisde hem de rüşvet vermeye meyili olan ve bu polise rüşvet verip, şikayet etmeyen kişilerinde sorumluluğu vardır düşüncesindeyim. Onun için cezanız neyse ödeyin. İnsanları rüşvete alıştırmayın daha fazla. Bir paket sigara her ne kadar ufakda bir rüşvet olsa adı yinede ikram değil rüşvettir. Kanunlardan çok fazla anlamam. Ama bana göre mantıklısı budur.

sigarayı zaten almadı biz zorla verdik sebebi ise olayı uzatıp başımıza çorap örmemesi..

3 gün önce evime bir kağıt geldi. 60 gün hapis cezası yatacağımı ve bu cezaya günlük 25 ytl gibi rakam biçmişler yani toplamda 1500 ytl istiyorlar. merak ettiğim nokta bu cezayı temyiz edebilirmiyim edersem azalma ihtimali varmıdır. yada taksitle ödeme olanağım.. yemin ediyorum okulum olmasa gidip 2 ay yatıcam. sanki bana günlük 25 ytl ceza kesen devlet kendi memuruna günlük 25 ytl para veriyormuş gibi benden aylık 750 lira para istiyor. zoruma gidende burası olduğu için ben bu cezayı ödememek için elimden geleni yapmak istiyorum.. ceza aldığım maddeler ehliyetsiz ve kasksız motora kullanmak...

birde bu cezayı kamu görevine çeviremezmiyim. yani gideyim hergün 2 saat çöp topluyum. geçenlerde adamın birisi karısını dövüyor diye adama cezaevide yatmak yerine kitap okuma cezası verdiler. benimde elimden birton iş gelir yanii..

trafik cezası nasıl hapis cezası oluyor anlamadım ehliyetsiz arac kullanma cezası  200 ytl civardır kaskı bilmiyorum mahkemedenmi geldi bu kagıt  mahkeme olduysa sizi nicin cağırmamışlar onuda anlamadım

Final muhteşem olmuş anlaşılan Trafik Polisleri size gereğini yapmışlar.Sanırım bundan sonra dur ihtarına kaçarak karşılık vermezsiniz.Kaçmanızın olayın seyrini değiştirmediği çıkan sonuçtan belli tabiki verilen karara karşı itiraz hakkınız var.Lehinize sonuç çıkması çok az bir olasılık...

bence bu olaydan yola çıkarak bi senaryo yaz hollywood'a yolla ceza parasını ordan öde dizi çekseler lost gibi sürükler adamı :):)
bariz bi şekilde görülüyorki kaçmak çözüm değil eğer sizin ihmalinizden kaynaklanan haksızlık durumu oluşursa kaçsanızda kaçmasanızda ananız ağlar
ayrıca polis huzur,güven verir polisten korkmayın şayet polis görevi dolayısıyla sorumluluğu ağır olduğu için sizden daha tedirgin ve temkinli oluyor olay durumlarında ve herşeyde iyi-kötü olduğu gibi iyi polis kötü polis meselesi var bide eğer kötü polise denk gelirseniz polisin üstünde hukuk var hakkınızı aramanız hem emniyet teşkilatı açısından hemde sizin açınızdan olumlu sonuçlar doğuracaktır