Cevap: Re: Banka Personeli Iş Akdinin Feshi
Merhaba bugün benim Yargıtay kararım geldi ,karar BOZMA olarak çıkmış,henüz içeriğini öğrenemedim,fakat banka personeli olarak herhangi bir menfaat ile suçlanmayan,esas sorumlu kişinin işten çıkarılmamasına rağmen yerel mahkeme eşitlik ilkesine aykırı davranılması hasebiyle beni haklı bulmuştu.ama Yargıtay bozdu ,acaba neden olabilir?bu kesin bir karar mıdır?bana atılan suç ile ilgili şube müdürüde suçlandı fakat banka ona kınama cezası verdi ,ama 2.adam pozisyonunda ki beni 25/2 den işten çıkardı.Yerel mahkemede benim bu işlerden herhangi bir menfaat sağlamadığımı ve eşitlik ilkesi çerçevesinde haklı buldu...ACABA YARGITAY NEDEN BOZMUŞ OLABİLİR,fiziken dosya gelmeden yazı işleri bilgi vermediğinden merak içerisindeyim...Bilgi verirseniz veya yorum yaparsanız sevinirim .
Alıntı:
gokmen.peker rumuzlu üyeden alıntı
yerel mahkeme eşitlik ilkesine aykırı davranılması hasebiyle beni haklı bulmuştu.ama Yargıtay bozdu ,acaba neden olabilir?
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Mahkeme kararını hukuka uygun bulmadığından bozmuştur.
https://www.hukuki.net/showthread.php...e-davasi/page3
Aynı kişi tarafından sorulan soruya aynı kişi tarafından başka bir linkte verilen cevap ileti ekonomisi bakımından alıntılanmıştır :DD:DD
Merhaba, ben de bankacıyım, benden 3. kez savunma istendi... gerekçe konu performans düşüklüğü... korkarım sonuç iş akdinin feshi olucak.. savunmama yazmam gereken bir şey var mıdır, ihbar ve kıdem tazminatı alabilir miyim? bunun dışında herhangi bir tazminat davası açabilirmiyim... bankanın beni diğer şubelerde de denemesi gerekmez mi, bu kadar kolay mı, 15 yılık bankacıyım ilk defa başıma böyle birşey geldi..işe iade davası açabilir miyim? Konu ile ilgili buradan bir avukat ve de danışmanlık hizmeti alabileceğim bir kişinin iletişim bilgilerini edinebilir miyim? bilgilerinizi rica ederim. teşekkür ederim.