Re: Yanılmışım Çok Özür Dilerim
Pek bir yazarın yazısını almam ama Hukuken olanaksızda olsa Mustafa Mutlu'nun yazısı buraya cuk oturuyor.
Aradan 10 gün geçti: “Kocaman gözlü o adam”ın yatağındaki son hali gözlerimin önünden gitmiyor...
Bir deri bir kemik kalmıştı.
Bir yıl önce Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanmış ve Tekirdağ F Tipi Cezaevi’ne konulmuştu.
“Terörü finanse etmek”le suçlanıyordu ama öldüğünde beş kuruşu olmadığı ortaya çıkmıştı.
Zaten öldükten sonra iktidar yanlısı gazeteler de “terörü finanse etmek”le değil, “terör örgütüne üye olmak”la suçlandığını (nereden öğrendilerse) yazmıştı...
Aradan 10 gün geçti: Ne zaman gözümü kapatsam, o “kocaman gözler”i görüyorum!
“Ben kahrımdan hastalandım ve bu yüzden öldüm. Unutma beni” diyorlar...
Bu 10 günde çok şey oldu. Hiçbir şey olmadıysa Savcı, yılan hikâyesine dönen o soruşturmayla ilgili iddianamesini nihayet mahkemeye sundu.
Kimse üzerinde durmadı ama iddianamede Kuddusi Okkır’ın adı bile geçmiyordu.
Oysa dolu dolu 1 yıl yatmıştı içeride!
Yine iktidar yandaşı gazeteler açıklık kazandırdı bu bilmeceye “öldüğü için” hakında “takipsizlik” kararı verildiğini yazdılar...
Kuddusi Okkır, “adil bir yargılama”yı en çok bugün hak ediyor.
Çünkü ceylan gibi seke seke girdiği cezaevinden, sedyeyle çıktı.
Sağlığını, mutluluğunu, onurunu, hayatını bu dava yüzünden kaybetti.
Savcının iddialarını içine sindiremedi ve kahrından kanser oldu.
O yüzden Savcı’nın bugün Kuddusi Okkır’ın ismini “sanıklar”ın arasından çıkarmaya hakkı yok!
O da diğer sanıklar gibi yargılanmalı ve suçluluğuna ya da suçsuzluğuna yüce mahkemeler karar vermeli!
Onu “sağlığında yargılamayı başaramayan” mahkemeler, öldükten sonra bu hakkını elinden almamalı, alamamalı!
Oğlu değilim ama oğlu gibi bu davanın takipçisiyim:
“Kocaman gözlü o adam”ı yargılayın sayın hâkimler!
Bir insan hayatının, onurunun “basit bir kalem hareketiyle silinemeyecek kadar önemli olduğunu” hatırlatın bu soruşturmayı yürüten Savcı Bey’e...
Ve o Kuddusi Okkır’ın ismini yeniden “sanıklar listesine eklemesi”ni isteyin!
Ekleyemiyorsa...
Elinde “o kocaman gözlü adam”la ilgili yeterli delil yoksa bu büyük haksızlığın, “Türk Hukuk Tarihi”ne geçmesini sağlayın!
Bu sizin, sadece korumanız altındaki bir tutukluya değil, “adil yargılanma hakkı”na ve “hukuk devleti”ne de borcunuz...
Tam bir yıldır yargılanıp, aklanmayı beklerken ölen bir “insan”a borcunuz!
Yargılayın Kuddusi Okkır’ı ve suçluysa kesin cezasını...
Nasıl olsa vereceğiniz her türlü cezayı hayatıyla ödedi!
Re: Yanılmışım Çok Özür Dilerim
Ergenekon sürecinde 1 yıl tutuklu kaldıktan sonra hastanede ölen Kuddusi Okkır’ın eşi adil yargılanma ve yaşama hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle AİHM’ye başvurdu. Mahkeme 1 ay sonra başvuruyu kabul etti.
Devamı: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/11509938.asp