Re: Şirket Ünvan Değişikliği
Şirketin ünvan değişikliğinin çalışan açısından getiri-götürüsü yoktur.
Bahsettiğiniz belgeden anladığım içeriği fazla çalışma(sizin deyiminizle izin günlerinizde yaptığınız çalışma ) karşılığı olan miktarın ödenmesi için hazırlanmış.
Bu durumda adı ibraname olsa bile altına el yazınızla yazacağınız falanca-filanca tarihleri arasında yapmış olduğum şu kadar saat fazla çalışma sürelerine ait bu kadar YTL ücreti aldım,fazlaya dair haklarımı saklı tutuyorum şeklinde bir notla birlikte imzalamanız durumunda bu belge işveren için sadece bahsettiğiniz dönem için belirttiğiniz ödemelerin tarafınıza yapıldığına dair bir belge olmaktan öte geçemeyecektir.
İBRANAME nin içinde saklanan metin ne..?
Sayın Erdogan Bey bunu kabul edeceklerini sanmıyorum.Sadece hafta sonları,resmi tatil vb izinlerim parası için ilk sayfada okudunuz ibranameye gerek duyan bir şirket bu söylediğinizi kabul edeceğini sanmıyorum.
Zaten 7 ay önce ödemelri gerekn parayı şimdi ödüyorlar ve böyle bir ibranameye zorla imza attırıyorlar atmasan imza para yok...
bu zoraki imza atırma değilde ne...?
Sizden ricam ibranameyi dikkatlı okumanız bir izin parası için neden böyle bir şeye baş vuruyorlar..
Benim kendi düncem
1) Şirket ünvan değişit Ltd Şti di şimdi A.Ş Oldu.Bu ibranameyle gecmişi temizlemek mi?
2) İbraname imza tarihi üzerinde 09/01/2008 yazıyor şirketin ünvanının değişitiği gün müş öyle diyorlar.Ama biz şimid 07/07/2008 tarihinde arkadaşlar imzaldı.İbraname üzerinde yazan tarih farklı imzanın atıldığı tarih farklı..
İBRANAME İzin paralarını ödeme yolu mudur?
Sizce imzalayıp bu ihbarnameyi parayı almalımıyım.
Re: İBRANAME İzin paralarını ödeme yolu mudur?
İbranameyi ustalar bilir. Ben aklınızı karıştırmadan İş Kanunu'nda şu tür değişikliği ile ilgili gözüme takılan bir maddeyi sizin bilginize sunmak isterim.
"İşyerinin veya bir bölümünün devri
Madde 6 - İşyeri veya işyerinin bir bölümü hukuki bir işleme dayalı olarak başka birine devredildiğinde, devir tarihinde işyerinde veya bir bölümünde mevcut olan iş sözleşmeleri bütün hak ve borçları ile birlikte devralana geçer.
Devralan işveren, işçinin hizmet süresinin esas alındığı haklarda, işçinin devreden işveren yanında işe başladığı tarihe göre işlem yapmakla yükümlüdür.
Yukarıdaki hükümlere göre devir halinde, devirden önce doğmuş olan ve devir tarihinde ödenmesi gereken borçlardan devreden ve devralan işveren birlikte sorumludurlar. Ancak bu yükümlülüklerden devreden işverenin sorumluluğu devir tarihinden itibaren iki yıl ile sınırlıdır.
*****Tüzel kişiliğin birleşme veya katılma ya da türünün değişmesiyle sona erme halinde birlikte sorumluluk hükümleri uygulanmaz.*****
Devreden veya devralan işveren iş sözleşmesini sırf işyerinin veya işyerinin bir bölümünün devrinden dolayı feshedemez ve devir işçi yönünden fesih için haklı sebep oluşturmaz. Devreden veya devralan işverenin ekonomik ve teknolojik sebeplerin yahut iş organizasyonu değişikliğinin gerekli kıldığı fesih hakları veya işçi ve işverenlerin haklı sebeplerden derhal fesih hakları saklıdır.
Yukarıdaki hükümler, iflas dolayısıyla malvarlığının tasfiyesi sonucu işyerinin veya bir bölümünün başkasına devri halinde uygulanmaz."
İBRANAME İzin paralarını ödeme yolu mudur?
Ben bu ibraname yi imzalamıyacam.İmzalarsam bir cok hakımın gideceginin farkındayım.Şirkette tek imzalmayan benim.
Bunu sonucu olarak İnsan Kaynakları Müdürü beni işten atmayla tehtit eti.Bu sırada yanında iki iş arkadaşım ve üretim müdürü vardı.Onlar duydu bana söylediklerini.
1 hafta gecti daha işten atan yok beni.Bekliyorum.
Ama Şunu söyleye bilirim ki piskolojim iyice alt üst oldu.Calışmak istemiyorum ama borclarımdan dolayı calışmak zorundayım.Ama anladığım kadarıyla beni gözden cıkardı şirket bu kağıdı imzalmadım diye , iş arkadaşlarım bile benden uzaklaşmaya başaldılar onlara göre iş hakkı fes edilmiş bir insanım buda beni iyice üzdü.
Ne kötü bir durum anlatamam.Haklı iken haksız duruma düşürülmüş gibiyim.İmzalayan diğer arkadaşlarım gelip soruyorlar ne anlatıyordu bu ibraname bende anlatıyorum.Coğu Şokta.
1) İbraname calışırken veya işe başlarken yapılmaz yapılırsa hükümsüzüdr.
2) İbraname üzerinde yazan tarihle imza attıgınız tarih farklıysa hükümsüzdür.
3) İbraname 2 adet olmalı hem iş verene hemde işici imzalamalı.
4) İbraname zorla imzalatılınırsa şaitlelerle yargıya gidilmeli.
5) İbraname üzerinde alınan para yazıyorsa makbuz konumundadır.
böyle ben bunları anladım.ama dahada araştıracam.Zorla gilip imza atıracakları güne kadar dayanacam.Veya işten atacakları güne kadar.
Okuyun arkadaşlar sizler yaşamayın böyle olayları yaşarsanıda Allah sizde sabır versin..
Saygılarımla....