Re: Kiracinin kira bedelini odememesi nedeniyle tahliyesi
Biliyorum Başinizi Ağrittim Ama Son Bşey Soracağim Budurmdaki Bir Kiraci Ev Sahibine Netür Bir Dava Açabilir?
Her türlü dava açabilir. Dava açması davayı kazanacağı anlamına gelmez.
Kiracı bir dava açarsa o zaman bunu tartışırız.
Bütün olasılıkları ne benim yazmaya ne de sizin okumaya vaktiniz vardır.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Her türlü dava açabilir. Dava açması davayı kazanacağı anlamına gelmez.
Kiracı bir dava açarsa o zaman bunu tartışırız.
Bütün olasılıkları ne benim yazmaya ne de sizin okumaya vaktiniz vardır.
Kiracıma icra tebligatı gonderildi.Ancak, posta yetkilisi gititğinde burada öyle biri yok gibi bir bilgiyle karşılaşmış oturmuyor bilgisiyle üzerine muhtarlıga gittiginde muhtarlıkta kaydını göremmiştir.
Şimdi Memurla tabligat gitmesi yonunde bir icra tebliagtı göndeirldi.Sizce budurum lehimemi aleyhimemi olur.
Alıntı:
sozdal rumuzlu üyeden alıntı
Kiracıma icra tebligatı gonderildi.Ancak, posta yetkilisi gititğinde burada öyle biri yok gibi bir bilgiyle karşılaşmış oturmuyor bilgisiyle üzerine muhtarlıga gittiginde muhtarlıkta kaydını göremmiştir.
Şimdi Memurla tabligat gitmesi yonunde bir icra tebliagtı göndeirldi.Sizce budurum lehimemi aleyhimemi olur.
Kiracı evde yok mu? Taşınmış mı?
İcra takibi sonucunda alacağınızı tahsil ve kiracınızı tahliye için yapacağınız ilk adım tebligat. Tebligat olmadan hiç bir şey yapamazsınız.
Alıntı:
Kiracı evde yok mu? Taşınmış mı?
İcra takibi sonucunda alacağınızı tahsil ve kiracınızı tahliye için yapacağınız ilk adım tebligat. Tebligat olmadan hiç bir şey yapamazsınız.
Kiracım evde akşamlarıda evde orada taşınma yok hergun goruyoruz sanırım zamn kazanmak istediler yok gosterek ama ikinci memurla gidicek olan tebliagt dun başlatılmış ve norat tasdikli bir sözleşmem olduğ için o adreste oturdugu noterde tasdikli oldugu için bu sefer evde olsada olmasada tebligatı aldı akbul edilebilirmiş.
Daha sonra ne olabilir sizce ?sizce tahliyeyi gerçekelştirebilrimiyim?peki bu esnada olurda parayı öderse ben hangi yolla tahlieyye gidebilirim.
5 aylık kirayı 30 gün içinde ödeyebileceğine inanıyor musunuz?
Ödemezse zaten temerrüt oluşur.
Hadi ödedi diyelim, sonraki ayları düzenli ödeyebilecek mi?
Bunları da ödediği sürece sorun yok.
İlk tebligat tarihinden 30 gün sonra elinde olacak bir icra takibiyle o zamandan beri işleyen diğer kiraları da talep edersiniz. Elinizde iki haklı ihtar olur, 17 temmuzda dava açarsınız.
(Bu arada tabii tahliye taahhüdüne dayanarak ayrıca dava açma hakkınız saklı.)
Alıntı:
5 aylık kirayı 30 gün içinde ödeyebileceğine inanıyor musunuz?
Ödemezse zaten temerrüt oluşur.
Hadi ödedi diyelim, sonraki ayları düzenli ödeyebilecek mi?
Bunları da ödediği sürece sorun yok.
İlk tebligat tarihinden 30 gün sonra elinde olacak bir icra takibiyle o zamandan beri işleyen diğer kiraları da talep edersiniz. Elinizde iki haklı ihtar olur, 17 temmuzda dava açarsınız.
(Bu arada tabii tahliye taahhüdüne dayanarak ayrıca dava açma hakkınız saklı.)
Ödeyemeyeceğini düşünüyorum.Ödeyemezse evden tahliye etmem kısa bi zaman alır inşallah diye umud ediyorum belkide ben yanılıyorum bilmiyorum ödeyemezse direk tahliye cıkarabilriim deilmi